Türkiye'de satranç adresi; Gökyay Satranç Müzesi

Türkiye’nin ilk ve tek tescilli satranç müzesi Ankara Hamamönü'nde 2015 yılından bu yana faaliyette ve içerisindeki 110 ülkeden 745 adet satranç takımı ile meraklılarına uluslararası deneyimler sunuyor.

Sayısal yeteneği, problem çözmeyi, beyin gücünü ve duygusal zekayı geliştirdiği bilinen satranç üzerine bir müzeye sahip olduğumuzu biliyor muydunuz? Türkiye'de satranç dendi mi ilk akla bu müzenin geldiğini peki?

Evet, Türkiye’nin ilk ve tek tescilli satranç müzesi Ankara Hamamönü'nde 2015 yılından bu yana faaliyette ve içerisindeki 110 ülkeden 745 adet satranç takımı ile meraklılarına uluslararası deneyimler sunuyor.

Gökyay Satranç Müzesi'ni sizler için görüntüledik...

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin kurucusu, Akın Gökyay adlı bir avukat. Akın Gökyay, 1975 yılında başladığı ve zaman içerisinde 6 kıtadan 412 satranç takımına ulaşan satranç koleksiyonu ile 31 Ocak 2012 tarihinde Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazanarak bir ilki imza atıyor. Koleksiyonu büyüdükçe muhafaza etmesi zorlaşıyor; Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni kuruyor. 2015 yılından bu yana Altındağ Hamamönü’nde meraklılarını ağırlayan müzede 110 ülkeden 745 adet satranç takımı yer alıyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.