Sincan'daki kreşlerde kuralar çekildi: Dönem başlamadan zamlar geri çekilsin

Sincan'daki kreşlerde kuralar çekildi: Dönem başlamadan zamlar geri çekilsin
Sincan Belediyesi’ne bağlı kreşlerde 2024- 2025 öğretim yılında eğitim görecek çocukların ön kayıt başvuruları için kura heyecanı yaşandı. Anne babalar bu sene yapılan yüzde 100 zammın geri çekilmesini istiyor.

Sincan Belediyesi’ne bağlı kreşlerde yeni öğretim yılı için ön kayıt başvuruları kura heyecanı yaşandı. Noter huzurunda gerçekleşen kura çekilişi ile kreşlerde ilk kez eğitim görecek minikler belirlendi.

Sincan Belediyesi’nin okul öncesi eğitimi desteklemek ve çocukların iyi bir eğitim alması amacıyla açtığı kreşler, 2024- 2025 öğretim yılı için gün sayıyor. Ön kayıt sonrası bugün noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile Lale, Leylak, Zambak, Papatya ve Menekşe kreşlerinde eğitim görecek öğrenciler belirlendi. Ailelerin de katıldığı kura töreni Lale Konferans Salonunda yapıldı. Tören sırasında büyük bir heyecan yaşanırken, kurada çıkan isimler okundukça salonda coşku hakimdi.

Anne babalar, eğitim dönemi başlamadan ücretlere yapılan yüzde 100 zammın geri çekilmesini istiyor. Sincan'da geçen sene aylık 3500 lira olan aylık kreş ücreti bu sene 7000 liraya çıktı.

2-004.jpg

ORYANTASYON DÖNEMİ EYLÜL'DE

Sincan Belediyesi, 3-5 yaş arası çocuklar için kreş kayıt dönemini 5-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. Kayıtların tamamlanmasının ardından çocuklar için bir oryantasyon süreci başlayacak ve bu süreç 2-13 Eylül tarihleri arasında devam edecek.

Tam zamanlı eğitim modeli sunan kreşlerde, çocukların motor, dil, sosyal ve duygusal gelişimlerine yönelik çeşitli etkinlikler ve programlar uygulanacak. Bu sayede çocuklar, yaşıtlarıyla bire bir iletişim kurarak hem sosyalleşme hem de öğrenme fırsatı bulacak.

Kreş kayıtları ve oryantasyon süreci hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, Sincan Belediyesi’nin resmi web sitesi sincan.bel.tr ve sosyal medya hesaplarından detaylara ulaşabilirler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.