Sincan Kurban Pazarı: Geçen yıla göre satışlar yavaş

Sincan Yeniçimşit Kurban Pazarı’nda besiciler satışların yavaşlığından yakınıyor. Geçen yıl bayrama 1 hafta kala hayvanların tamamını sattığını söyleyen bir besici, bu yıl ki yavaşlığı yüzde 100 fiyat artışına bağlıyor.

Sincan Yeniçimşit Kurban Pazarı’nda kurbanlık fiyatları, Başkentin Yenimahalle, Çankaya, Keçiören gibi ilçelerine oranla daha uygun olarak değerlendirilse de, 2023’e yüzde 100’e yakın oranlarda artmış durumda.

Sincan Yeniçimşit Kurban Pazarı’nda kimi besiciler satışların yavaşlığından yakınıyor. Erzurumlu bir besici, geçen yıl bayrama 1 hafta kala hayvanların tamamını sattığını, bu yıl ise henüz bitiremediğini söylerken, yavaşlığı halkın alım gücünün düşmüş olmasına ve yüzde yüz fiyat artışına bağlıyor.

2-3 HİSSELİ HAYVAN ÇOK AZ

Yaklaşık 5 bin büyükbaş hayvan kapasiteli pazarda, hemen her hisse sayısına göre kurbanlık bulmak mümkün. Ancak daha çok 4, 5, 6 ve 7 kişilik hayvanlar yer alıyor.

Pazarda Tokat, Yozgat, Erzurum, Ağrı, Kars gibi illerden gelmiş hayvanlar çoğunlukta.

ÇOĞU CİNS HAYVAN

Canlı ağırlıkları 500-600 ve üzeri olanların büyük bölümü iyi besi tutan ve et randımanı yüksek olan simental, montofon gibi cins hayvanlar.

SİNCAN’DA KURBANLIK FİYATLARI

Yeniçimşit Kurban Pazarı’nda yaklaşık 600 kilo ağırlığında, 6 kişilik bir büyükbaş hayvanı 150 TL’ye almak mümkün. Bu durumda kişi başı hisse ücreti 25 bin TL’ye geliyor. Pazarda 2023’te ise kurbanlık fiyatları kişi başı hisse 13-14 bin TL civarındaydı.

whatsapp-image-2024-06-09-at-22-50-36-2.jpeg

BASKÜL FİYATI 230 TL’DEN BAŞLIYOR

Burada canlı ağırlık üzerinden satış yapan besiciler de bunuluyor. Baskül kurbanlık fiyatları 230 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Geçen yıl ise canlı kilo fiyatı ortalama 120 TL’ydi.

Pazarda dileyen ayakta, dileyen canlı kilo fiyatından kurbanlık alabiliyor.

Besicilerden bazıları getirdikleri tüm kurbanlıkları bayrama 1 kala bitirmiş durumda.

YARIYA YAKINI SATILMIŞ DURUMDA

Sincan Yeniçimşit Kurban Pazarı’nda 9 Haziran tarihi itibariyle kurbanlıkların yarıya yakınını satmış olan besiciler olduğu gibi geçen yıla oranla daha düşük sayılarda satış yapmış olanlar da var. Bu besiciler son 1 haftada satışların hızlanmasını bekliyor.

2 ADET KESİM TESİSİ VAR

Sincan Yeniçimşit Kurban Pazarı’nda iki ayrı ucunda olmak kaydıyla 2 adet kesim tesisi bulunuyor. Vatandaşlar kurbanlarını Sincan Belediyesi’ne ait bu kesim hanelerde kestirebiliyor. Bunun için Belediye’ye müracaat edip, sıra almaları gerekiyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.