Rakamlar belli oldu: Ankara’nın yüzde 22’si emekli

Rakamlar belli oldu: Ankara’nın yüzde 22’si emekli
Türkiye’de emeklilerin en çok yaşadığı iller belli oldu. Emekli sayısında ilk 3’e giren Ankara’da nüfusun yüzde 22’sini emekliler oluşturdu. İşte detaylar…

Emeklilerin Yaşadığı Yerler Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından yapılan çalışmaya göre, emeklilerin en çok yaşadığı iller belli oldu. Ankara listede ilk 3’e girdi. İşte Başkentteki emekli sayısı…

Araştırmaya göre, Türkiye’de toplam 16 milyon 154 bin emekli bulunuyor. Bunun 8 milyon 77 bininin 10 büyükşehirde ikamet ettiği belirtildi. Nüfus bakımından Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara, emekli sayısında da ikinci sırada yer aldı.

ulus-meydani.jpg

NÜFUSUN YÜZDE 22'Sİ EMEKLİ

Türkiye Emekliler Derneğinin (TÜED) açıkladığı veriler incelendiğinde, Ankara’da 1 milyon 261 bin 552 emeklinin yaşadığı görüldü. Böylece 5 milyon 803 bin 482 nüfuslu Başkentin yüzde 22’sini emekliler oluşturuyor.

emekliler.jpg

1 MİLYONU AŞAN 3 KENT VAR

1 milyondan fazla emeklinin yaşadığı 3 il bulunuyor. Ankara ile birlikte listenin zirvesinde İstanbul ve İzmir yer alıyor. İstanbul, 3 milyon 240 bin emekliyle liderlik koltuğunda oturuyor. Ankara ikinci sırada yer alırken İzmir, 1 milyon 176 bin 709 emekliyle üçüncü sırada bulunuyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.