Otoparkçı hastanelere sendikalardan tepki

Otoparkçı hastanelere sendikalardan tepki
Vale hizmeti adı altında otoparkçılığa başlayan özel hastanelere sendikalardan tepki geldi. Türk Sağlık Sen Ankara 2 nolu Şube Başkan Yardımcısı Nurten Merter, “Uygulama doğru değil, aynı sorunla ben de karşılaştım. Ankara’da otoparklar yetersiz” dedi.

Özel Çankaya Hastanesi başta olmak üzere özel hastanelere araçlarıyla gelen vatandaşlardan “vale hizmeti” adı altında alınan otopark ücretinin yasal olmadığı öğrenildi. Hastanelerin kestiği fişte “Özel Hizmet Bedeli” denmesi “yasal olmayan işlemi kılıfına uydurma çabası” olarak yorumlandı. Konuya ilişkin bir tepki de Türk Sağlık Sen’den geldi. Türk Sağlık Sen Ankara 2 nolu Şube Başkan Yardımcısı Nurten Merter aynı sorunla 2 ay önce Güven Hastanesi’nde karşılaştığını belirterek, “Bu durumu kesinlikle doğru bulmuyorum. Ben aynı zamanda hemşireyim. Zaten otoparklar hastane personelinin araçlarıyla dolduğundan yetersiz kalıyor. Yakınını getiren vatandaşlar otopark ücreti ödüyor” dedi.

1.jpg

YANLIŞ UYGULAMA

Özel Çankaya Hastanesi’ne giden hasta ve hasta yakını vatandaşlardan “vale hizmeti” denilerek 50 TL otopark ücreti alındığı tespit edildi. Hastanenin ücret tahsil etmesinin ardından vatandaşa yüzde 20 KDV’li “özel hizmet bedeli” görünen fiş verdiği anlaşıldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün genelgesine göre, “özel hastane ve onlarla ilişkili özel üniversite hastane otoparklarından ücret alınamaz” denilmesine rağmen para talep edilmesi tepkiye karşılandı.

2-001.jpg

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Özel Hastaneler Yönetmeliği’nin Yer Seçimi başlıklı 8’inci maddesine göre özel hastanelerin belli bir sayıda araç için otopark bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Otopark Yönetmeliğiyle de bu otoparkların miktarı ve büyüklüğü belirleniyor. Otopark ücretinin alınması Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün genelgesinin yanı sıra Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından da yanlış bulunuyor. Yetkililer, “Özel hastanelerde otopark ücreti alınması yasal değil” diyor.

4-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Özel Çankaya Hastanesi yetkilileri “vale hizmeti” adıyla alınan otopark ücretinin yasal olduğunu savunarak, “Tabelalarımızda açıkça beyan ediyoruz. Gizli saklı bir şey değil. Hizmeti dışardan almıyoruz. Hastanenin otopark hizmeti. Bütün hastanelerde var. Liv Hospital, Medical Park, Güven Hastanesi’nde. Hepsinde bu ücret alınıyor” demişti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.