Milyonlar akın etti: İşte Ankara’nın en çok ziyaret edilen müzesi

Milyonlar akın etti: İşte Ankara’nın en çok ziyaret edilen müzesi
Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre, Ankara’nın en çok ziyaret edilen müzesi belli oldu. İşte milyonların akın ettiği o müze:

Son 20 yılda en çok ziyaret edilen müzeler açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan verilere göre, en çok ziyaret edilen müzeler arasında Ankara’dan bir yer aldı. İşte, milyonların ziyaret ettiği o müze…

Türkiye’de bulunan 361 müze içerisinden bazı yerler ziyaretçi sayısı noktasında ön plana çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, son 20 yılda en çok ziyaret edilen müzenin Konya Mevlana Müzesi olduğunu duyurdu. Mevlana Müzesi’ni 15,8 milyon kişi tarafından gezildiği belirtildi.

cumhuriyet-muze.jpg

ANKARA’DA EN ÇOK BU MÜZE GEZİLDİ

Başkentte sadece bir müze en çok ziyaret edilen müzeler arasına girdi. Tarihimizde büyük bir öneme sahip olan ve ikinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binası olarak bilinen Cumhuriyet Müzesi, Ankara’da en çok kişinin gezdiği müze oldu. Bakanlık, Cumhuriyet Müzesi’ni 3,2 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini açıkladı.

cumhuriyet-muzesi.jpg

CUMHURİYET MÜZESİ’NİN TARİHİ

Tarihi bina, 1923 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası için toplantı yeri olarak tasarlanmıştır. İlk meclisin yetersiz kalması üzerine, kesme taştan inşa edilen binanın Türkiye Büyük Millet Meclisi binası olarak kullanılmasına karar verildi. Ülkemizin tarihine ışık tutan bina,

İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binası olarak 1923 yılında inşa edilen tarihi bina, 18 Ekim 1924 tarihinde hizmete açıldı. 36 yıl boyunca hizmet veren ikinci meclis binası, Türk siyasi tarihinin önemli olaylarına tanıklık etti.

CUMHURİYET MÜZESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Ankara’nın merkezi olan Ulus semtinde yer alan müzeye ulaşım oldukça basit. Vatandaşlar, Cumhuriyet Müzesi’ne gitmek için dolmuş, otobüs, metro ya da Başkentray’ı kullanabilir. Ulus’a giden vatandaşlar, birkaç dakikalık yürüme mesafesiyle müzeye ulaşabilir.

ikinci-meclis.jpg

BİLET ÜCRETİ NE KADAR?

Cumhuriyet Müzesi, haftanın her günü saat 09.00 ile 19.00 arasında ziyarete açıktır. Müze, 18 yaş altı gençlere ve 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Ayrıca MüzeKart geçerlidir. MüzeKart’ı olmayan vatandaşlar 60 TL’ye satın alabilmektedir.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.