Mansur Yavaş’tan hayvanseverlere: Çok istiyorlarsa sahiplensinler

Mansur Yavaş’tan hayvanseverlere: Çok istiyorlarsa sahiplensinler
CHP Genel Merkezi “uyutma yerine kısırlaştırmayı” savunurken, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan aksi yönde bir açıklama geldi. Yavaş, uyutmaya karşı çıkanlara “Çok istiyorlarsa sahiplensinler, biz de destek oluruz” diye seslendi.

Hükümet’in büyük bir sorun haline gelen başıboş sokak köpeklerine karşı “uyutma formülü”nü gündemine alması sözde hayvanseverleri rahatsız etti.

Hükümet’in üzerinde çalıştığı uyutma formülü, öncelik olarak sahiplenilmeye fırsat tanıyor. Başıboş sokak köpekleri barınaklarda toplanıp, 1 ay boyunca ilana konulacak ve sahiplenilmesi beklenecek. Hayvanseverler bu ilanlardan istedikleri köpekleri sahiplenebilecek. Sahiplenilecek köpeğin tüm sorumluluğu sahiplerinde olacak. 1 ayın sonunda sahiplenilmeyen köpek uyutulacak ve yerine barınakta başka köpek alınacak. Süreç tüm başıboş sokak köpekleri için böyle işleyecek.

Önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi beklenen düzenlemeye karşı mama lobisi ile sözde hayvansever çevrelerden tepki sesleri geliyor. Yine siyasi partilerden de değerlendirmeler geliyor.

PARTİSİNDEN FARKLI DÜŞÜNÜYOR

CHP Genel Merkezi “uyutma yerine kısırlaştırmayı” savunurken, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan aksi yönde bir açıklama geldi.

MANSUR YAVAŞ'TAN ÇARPICI SÖZLER

Mansur Yavaş, uyutmaya karşı çıkan hayvanseverlere “Çok istiyorlarsa sahiplensinler, biz de destek oluruz” dedi.

ABB Başkanı Yavaş "Hayvanseverlere saygı duyuyorum ancak bu popülasyonda sadece kısırlaştırarak önlem almak mümkün değil. Çok istiyorlarsa hayvanseverler sahiplensinler, biz de destek oluruz. Avrupa'da sokakta tek bir sahipsiz hayvan yok" diye konuştu.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.