Mansur Yavaş: Polatlı'daki çiftçiler şehitlere saygıdan bazı alanları ekmiyor

Mansur Yavaş: Polatlı'daki çiftçiler şehitlere saygıdan bazı alanları ekmiyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Polatlı'daki çiftçiler saygıdan mezar bulunduğundan şüphelenilen arazileri ekmiyor. Şehitlerin yerlerini tespit etmek istiyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bağımsızlık mücadelesinin simge olaylarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103. yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, zaferin ülke için taşıdığı öneme vurgu yaparak, uluslararası alanda da tanıtılması gerektiğini belirtti.

Gordion'un UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesiyle birlikte, bölgeye gelen yabancı turistlere Sakarya Meydan Muharebesi'ni de tanıtmak istediklerini ifade eden Yavaş, "Çanakkale gibi Sakarya Meydan Muharebesi'nin de dünya çapında duyurulmasını ve anlatılmasını istiyoruz. Bu vesileyle ülkemizin haklı mücadelesinin etkisini tüm dünyaya ilan etmek istiyoruz. Bu ülkeyi bize emanet eden, bu ülke için canlarını feda eden kahramanlarımıza olan borcumuzu, onları unutturmadan ödemeye çalışacağız" dedi.

1.jpg

"ŞEHİTLERE BORCUMUZ"

Yavaş, ayrıca Haymana ve Polatlı bölgesindeki şehit mezarlarının tespit edilmesinin önemine dikkat çekerek, "Bu bölgelerde tarımla uğraşan birçok çiftçi, şehit mezarlarının bulunduğundan şüphelenilen arazilerin bir kısmını ekmiyor. Bu durum, o topraklara duyulan saygının bir göstergesidir. Şehitlerimizin mezarlarını tespit ederek, onların hatırasını yaşatmak ve bu mekânları tüm Türkiye'ye ve yurtdışından gelen ziyaretçilere açmak istiyoruz. Artık bu savaşın bu bölgede gerçekleştiğini iyice anlatmamız ve ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bu, şehitlerimize karşı olan borcumuzdur" şeklinde konuştu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.