Mansur Yavaş Ankara'nın dış ilçelerini boş bırakmıyor

Mansur Yavaş Ankara'nın dış ilçelerini boş bırakmıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün, Haymana ve Çubuk ilçelerindeki kapsamlı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün, Haymana ve Çubuk ilçelerindeki kapsamlı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yayınlanan açıklamada, kırsal alanlarda yapılan çeşitli projelerin ayrıntıları paylaşıldı.

Tüzün, "Haymana ve Çubuk ilçelerinde toplam dört mahallede sıvat kurulmuştur. Çubuk İlçesi Yukarıçavundur Mahallesi'nde köy toplantısı düzenlenmiştir. Ayrıca, Şereflikoçhisar Cıngıl, Beypazarı Üreğil, Polatlı Karahamzalı ve Çubuk Yeşilkent mahallelerinde drenaj çalışmaları gerçekleştirilmiştir" dedi.

Gölet inşaatlarının devam ettiği mahalleler arasında Haymana Başdeğirmen, Şereflikoçhisar Üzengilik ve Gölbaşı Bakap Tarım Kampüsü yer alıyor. Tüzün, "Haymana Yaprakbayır Mahallesi'nde dere yatağı düzenleme çalışması tamamlanmıştır. Haymana Evliyafakı ve Ataköy, Polatlı Toydemir ve Nallıhan Yukarı Bağlıca mahallelerinde ise sulama hattı kazıları yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

3-005.jpg

ÜRETİCİYE EĞİTİM VERİLİYOR

Nallıhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde gölet temizliği sürerken, Kalecik Gökçeören Mahallesi'nde modüler sulama deposu montajı başarıyla tamamlandı.

Eğitim faaliyetleri hakkında da bilgi veren Tüzün, "Güdül İlçesi Kırkkavak, Kalecik Değirmenkaya, Kızılcahamam Yukarıkaraören ve Mamak Bayındır mahallelerinde gerçekleştirilen 'Buzağı Bakım Besleme, Meme Hijyeni ve Mastitis' eğitimine 58 yetiştiricimiz katıldı. Eğitime katılan yetiştiricilere meme kiti hediye edildi" dedi.

Çamlıdere ve Güdül ilçelerinde verilen "Arılarda Sonbahar Bakımı ve Kışlatma" eğitimine ise 140 arı yetiştiricisi katılım sağladı. Tüzün, eğitime katılan arı yetiştiricilerine arıcılık ekipmanlarının (arıcı kıyafeti, eldiven, körük, el demiri) hediye edildiğini belirtti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.