Mamak'ta 3 bin kişiye aşure dağıtıldı

Mamak'ta 3 bin kişiye aşure dağıtıldı
Mamak Akşemsettin Mahallesi'nde, Muhtar İbrahim Biçer ve mahalle esnafının katkılarıyla 3 bin kişilik aşure dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, Kaymakam Ali Sırmalı da yer aldı.

Mamak Akşemsettin Mahallesi'nde, Muhtar İbrahim Biçer ve mahalle esnafının katkılarıyla 3 bin kişilik aşure dağıtıldı. Akşemsettin Millet Kıraathanesi'nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl’ün de katıldığı etkinlikte vatandaşlar yoğun kalabalık nedeniyle etkinlik alanının dışına taştı.

Muharrem ayının gelmesiyle düzenlenen aşure etkinliğinin mahallede birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ifade eden Muhtar Biçer, “Aşure etkinliğimiz birlik ve beraberlik için çok önemli. 6 senedir düzenlediğimiz bu etkinlikte mahalle komşularımız ile bir araya gelip aşure pişiriyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

1-003.jpg

3 BİN KİŞİLİK AŞURE DAĞITILDI

Mamak Akşemsettin Mahalle Muhtarı İbrahim Biçer öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, mahalle esnafının katkılarıyla 3 bin kişilik aşure dağıtıldı. Akşemsettin Millet Kıraathanesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, aşure ikramı mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü. Her yıl düzenlenen etkinlik, bu yıl da mahallede dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı'nın da katılım gösterdiği etkinlik, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösteren vatandaşlar parkın dışında da etkinliği takip etti.

2-001.jpg

SIRMALI'DAN ETKİNLİĞE TAM DESTEK

Etkinliğe katılarak mahalle sakinleriyle bir araya gelen Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, aşure etkinliklerinin toplumsal birlik ve beraberlik açısından önemine vurgu yaptı.

Sırmalı, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Aşure etkinlikleri, toplumsal birlik ve beraberlik açısından büyük bir öneme sahip. Bu tür organizasyonların devam etmesini arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın bir araya gelerek dayanışma içinde olmaları, mahalle kültürümüzü yaşatmada önemli bir rol oynuyor" ifadelerini kullandı. Mahalle sakinleri ise Kaymakam Sırmalı'ya teşekkür ederek etkinliğin gelenekselleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

3-003.jpg

6 YILDIR DÜZENLENİYOR

Akşemsettin Mahalle Muhtarı İbrahim Biçer, bu tür etkinliklerin mahalledeki komşuluk bağlarını güçlendirdiğini belirtti. Aşure etkinliğinin 6 yıldır düzenlendiğini ifade eden Biçer, “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Bu etkinlik mahalle komşularımızla bir araya gelmemiz açısından çok önemli” diyerek, katkı sağlayan tüm mahalle esnafına ve vatandaşlara teşekkür etti.

Muhtar İbrahim Biçer, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bugün burada önemli bir geleneğimizi yaşatıyoruz. Muharrem Ayı, İslam dünyasında kutsal kabul edilen ve Hicri yılın ilk ayı olarak bilinen bir aydır. Muharrem ayının 10. günü, aşure günü olarak anılır ve Peygamber Efendimiz de bu ayın faziletlerinden bahsetmiştir. Ancak bu ay, aynı zamanda büyük acıların yaşandığı bir dönemdir. Hz. Hüseyin başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Allah, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın" ifadelerini kullandı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.