Mamaklı emekliler kıraathanenin kapatılmasına tepkili

Mamaklı emekliler kıraathanenin kapatılmasına tepkili
Mamak’ın Şahap Gürler Mahallesi’nde bulunan millet kıraathanesinin bir süredir kapalı olduğu öğrenildi. Mahalledeki emekli vatandaşlar kıraathanenin tekrar açılarak hizmete girmesini istiyor.

Mamak’ın Şahap Gürler Mahallesi’nde bulunan millet kıraathanesinin bir süredir kapalı olduğunu belirten vatandaşlar, “Özellikle emekli ve yaşlılarımız için çok kötü oldu. Burada sohbet edip vakit geçirerek sosyalleşiyorlardı” diyerek tepki gösterdi.

Kıraathanenin tekrar açılmasını isteyen emekli vatandaşlar, “Devletimizin sunduğu imkandan yararlanabiliyorduk. Son birkaç haftadır burası kapalı burumda. Kimse sebebini bilmiyor. Yetkililerden tekrar açılmasını rica ediyoruz” dedi.

Kıraathanenin 1 Haziran tarihinden itibaren tasarruf tedbirleri kapsamında ücretsiz çay ikramını durdurduğu öğrenildi.

4-001.jpg

VATANDAŞ AÇILSIN DİYOR

Mamak’ın Şahap Gürler Mahallesi’nde bulunan millet kıraathanesinin bir süredir kapalı olduğunu belirten vatandaşlar, kıraathanenin yeniden açılarak hizmet vermesini istiyor. Mahalle sakinleri, kıraathanenin özellikle emekli ve yaşlılar için önemli bir sosyal alan olduğunu vurgulayarak, "Özellikle emekli ve yaşlılarımız için çok kötü oldu. Burada sohbet edip vakit geçirerek sosyalleşiyorlardı. Hem çay ikram ediliyordu hem de fiyatları çok uygundu. Ekonomik darlık sürecinde sosyalleşmek isteyen vatandaşlara nefes oluyordu" diyerek kıraathanenin tekrar faaliyete geçmesini talep etti.

3-001.jpg

EMEKLİLER ÜZGÜN

Emekli vatandaşlar, millet kıraathanesinin kapanmasının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. "Devletimizin sunduğu bu imkandan yararlanabiliyorduk. Son birkaç haftadır burası kapalı durumda. Kimse sebebini henüz bilmiyor. Yetkililerden tekrar açılmasını rica ediyoruz" diyen emekliler, kıraathanenin sosyal yaşamlarındaki önemine dikkat çekti. Kıraathanenin oldukça ilgi gördüğünü söyleyen mahalle sakinleri, emekliler ve yaşlılar için önemli bir sosyalleşme yeri olduğunu belirtti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.