Köy yaşantısının kalbi Altınköy Açık Hava Müzesi’nde atıyor

Köy yaşantısının kalbi Altınköy Açık Hava Müzesi’nde atıyor
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından hayata geçirilen Altınköy Açık Hava Müzesi, kentin kaosundan uzaklaşma arayışında olan vatandaşlar için ideal bir kaçış noktası olarak öne çıkıyor.

Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki tarafından hayata geçirilen Altınköy Açık Hava Müzesi, sakin ve huzurlu bir ortam arayışında olan vatandaşlar için ideal bir kaçış noktası olarak öne çıkmaya devam ediyor. Şehrin stresinden ve karmaşasından uzak, samimi, sevgi dolu bir hafta sonu geçirmek isteyen başkentliler, Altınköy Açık Hava Müzesi’nin kapılarını aralıyor. Köy mimarisini, geleneklerini ve kültürünü gözler önüne seren müze, köy hayatını yaşamak isteyenler için eşsiz bir deneyim sunuyor.

2-003.jpg

ZAMANDA YOLCULUĞA ÇIKARIYOR

Başkent’in önemli ilçelerinde biri olan Altındağ’da yer alan Altınköy, ziyaretçilerine geçmişin dokusunu hissettiren eşsiz bir köy deneyimi ile karşılıyor. 500 dönümlük bir arazi içerisinde yer alan Altınköy Açık Hava Müzesi, 1930-1950'li yılların köy mimarisini, geleneklerini ve kültürünü gözler önüne seriyor. Geçmişin dokusunu yansıtan geleneksel köy evleri, köy yaşamını yansıtıyor. Köy hayatını doyasına yaşayabileceğiniz Açık Hava Müzesi’nin sokaklarında dolaşırken, tarih kokan köy evleri adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

3-003.jpg

KÖY YAŞAMININ KAPILARINI ARALIYOR

Altınköy, köy hayatının tarihini ve kültürel mirasını canlandırarak ziyaretçilere adeta bir zaman yolculuğu sunuyor. Köyde gerçekleştirilen tarım ve hayvancılık faaliyetleri, geleneksel yöntemlerle devam ettiriliyor. Köy yaşamının köklerini ve sürdürülebilirliğini gözler önüne seren Altınköy, ziyaretçilere doğayla uyumlu, sade ve anlamlı bir yaşamın kapılarını aralıyor. Başkent’e inşa edilen bu huzurlu köy, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi görüyor.

4-003.jpg

ZİYARETÇİLERE GENİŞ BİR YELPAZE SUNUYOR

Altınköy’de yer alan yerel pazarlar, organik ve geleneksel ürünlerle ziyaretçilere geniş bir yelpaze sunuyor. Vatandaşlar, taze sebze ve meyvelerden el emeği ev yapımı lezzetlere kadar birçok doğal ürünü burada bulma imkânı yakalıyor. Farklı illerden gelen zanaatkârlar, ürettikleri el işi ürünleri burada hem tanıtıyor hem de satışa sunuyor. Köy pazarı kısmı için ayrılan alanda, köyün kültürel değerleri aktarılıyor. Bunların yanı sıra, ziyaretçilere de benzersiz hediyelikler alma fırsatı sunuyor.

5.jpg

SEVİMLİ DOSTLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Altınköy, köy yaşantısının yanı sıra hayvan çeşitliliği ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Atlar, kuzular, koyunlar, ceylanlar, Ankara keçileri ve kümes hayvanlarına kadar birçok sevimli dostumuza ev sahipliği yapıyor. Müze, giderek binalaşan şehir hayatında, hayvanları yakından görmek ve eğlenceli vakit geçirmek isteyen çocuklar için de vazgeçilmez noktalardan biri.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.