Köpekçiler Ankara Ulus'ta miting yapacak: Dostlarımızı vermeyiz

Köpekçiler Ankara Ulus'ta miting yapacak: Dostlarımızı vermeyiz
Meclis'e gelen ve sokak köpeklerinin sahiplenilmemesi halinde uyutulmasını öngören kanun taslağına şiddetle karşı çıkan sözde hayvan hakları savunucuları Ankara Ulus'ta miting yapıp, “dostlarımızı vermeyiz” diyecek.

AK Parti’nin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ve sokak köpeklerinin sahiplenilmemesi halinde uyutulmasını öngören kanun taslağına şiddetle karşı çıkan sözde hayvan hakları savunucuları Ankara Ulus'ta miting yapıp, “dostlarımızı vermeyiz” diyecek.

Yaklaşık 1 aydır Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe karşı Çankaya Belediyesi önünü işgal eden bir grup hayvan örgütü mensubu, şimdi de Ulus Atatürk Heykelinde miting yapma kararı aldı. Pazar günü gerçekleşecek mitinge ülke genelinden katılım sağlanması için çalışma yürütülüyor.

"SOKAKTAYIM YANINDAYIM"

Çankaya Belediyesi önünde yaklaşık bir aydır oturma eylemi yapan sözde hayvanseverler Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişikliğe karşı bu kez HAYKONFED öncülüğünde Ulus’ta toplanma kararı aldı. Sözde hayvanseverler pazar günü yapılacak miting için çağrıda bulundu. Yapılan duyuruda “Siz yoksanız bir eksiğiz. Artık son dönemdeyiz. Dostlarımızı vermemek ve #SokaktayımYanındayım demek için Miting’e katılın!” denildi.

MİTİNG KARARI ALDILAR

Sözde hayvanseverlerin oluşturduğu platform Yaşam için Yasa İnsiyatifi Hayvanları Koruma Kanunu’na karşı tepki göstermek üzere yaklaşık bir aydır Çankaya Belediyesi önünü işgal etmelerinin ardından bu kez de HAYKONFED miting düzenleme kararı aldı. Sosyal medya paylaşımlarıyla onlarca insanı yaralayan ve ölümüne neden başıboş sokak köpeklerinin toplanması ve gerekli hallerde uyutulmasını öngören yasaya karşı çıkan sözde hayvanseverler bu kez 30 Haziran Pazar Günü Ulus Atatürk Heykeli önünde miting yapacak.

VERMEYECEKLERMİŞ

Sözde hayvanseverler yaptıkları duyuruda “Sokakta yaşayan köpeklerin yaşam hakkını savunmak amacıyla birçok şehirden hak savunucusunun katılacağı Ankara Miting’i 30 Haziran Pazar günü Ulus Atatürk Heykeli önünde olacak. Meclisin kapanmasına çok az zaman kaldı. Siz yoksanız bir eksiğiz. Artık son dönemdeyiz. Dostlarımızı vermemek ve #SokaktayımYanındayım demek için Miting’e katılın!” ifadelerini kullandı. Sözde hayvanseverler başıboş köpeklerin kısırlaştırılarak yerinde bırakılmasını savunuyor. Başıboş köpek popülasyonunun sadece 264 iş gününde günde 11 kısırlaştırma ile çözüleceğini dile getiriyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.