Kızılay’daki Giyim Dünyası binasıyla ilgili çarpıcı sözler: Çürük, yıkılmalı

Kızılay’daki Giyim Dünyası binasıyla ilgili çarpıcı sözler: Çürük, yıkılmalı
ABB’nin meclis toplantısına Zafer Meydanı’ndaki düzenleme damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Ünal, meydandaki Giyim Dünyası binasının çürüdüğünü ve kolonların kesildiğini iddia ederek, yapının tamamen yıkılmasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin haziran ayı meclis toplantısının 1. birleşimine ABB’nin Zafer Meydanı’nda yaptığı inşaat çalışması damga vurdu.

AK PARTİLİ ÜNAL'DAN ÇARPICI SÖZLER

Gündemin dışında başkanlığa soru önergesi veren AK Parti Başkanvekili Fatih Ünal, meşhur Giyim Dünyası binasının eskimişliğine dikkat çekerek, “Kolon ve kirişlerin sağlamlığı noktasında Belediye herhangi bir rapor düzenledi mi? Sağlamlık testleri yapıldı mı? Kolonlardan karot örnekleri alınıp basınç testleri yapıldı mı" diye konuştu.

ABB Meclisi Birinci Başkan Vekili Ertan Işık, soru önergesinin süresi içinde yazılı olarak cevaplanacağını belirtti.

whatsapp-image-2024-06-11-at-09-05-37.jpeg

BİNA TAMAMEN ÇÜRÜMÜŞ

Meclis’te açık hüküm ile üyelere okunan soru önergesinin tamamı şöyle: “Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Zafer Meydanı yeniden düzenlenmekte olup, bu meydanda Zafer Çarşısı’nda bulunan ve daha önce yıllarca Giyim Dünyası olarak hizmet veren bina, tadilat yapılarak yenilenmeye çalışılmaktadır.

Binanın duvarları ile kolon ve kiriş kaplamaları söküldükten sonraki hali tam bir facia. Adeta deprem yaşamış ya da savaşa maruz kalmış bir yapı görünümündedir. Binanın yükünü taşıyan kolon ve kirişlerin betonları dökülmüş, çatlamıştır. Aderansın demiri sarma özelliği gitmiş, demirler açığa çıkmış ve aşırı bir şekilde korozyona maruz kalmıştır. Etriye demirleri kopmuş, kısacası tamamen çürük bir binaya dönüşmüştür.”

AK PARTİ SORDU, ABB CEVAPLAYACAK

“Bir yapıda kolon ve kirişlerde çatlama, kırılma, dökülme, demirlerin açığa çıkması, aşırı korozyona maruz kalınması, bu kolon ve kirişlerin mukavemet gücünü kaybetmesi ve yük taşıma özelliğinin zayıflaması binanın çökmesi demektir.

Bu süreçte kolon ve kirişlerin sağlamlığı noktasında Belediye herhangi bir rapor düzenledi mi? Sağlamlık testleri yapıldı mı? Kolonlardan karot örnekleri alınıp basınç testleri yapılmış mıdır? Bu bina ile ilgili Belediye’nin yapılmasını planladığı iş var mıdır?”

whatsapp-image-2024-06-11-at-09-05-07.jpeg

KOLONLAR KESİLDİ İDDİASI

Rutin gündemdeki konuların çözüme kavuşturulmasının ardından söz alan AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Fatih Ünal, “7 Mayıs’ta açıklanan çalışmaya göre Büyükşehir Belediyesi burayı kütüphane yapmaya karar vermiş. Fen İşleri Dairesi de bunu ihale etmiş. Keşke ihale binanın yeni baştan yapılması üzerine olsaydı” dedi.

Kolonlar aşınmış bir vaziyette olduğunu söyleyen Ünal, “Aldığım harici duyumlarda bazı kolonların kesildiği ile ilgili bilgiler var. Şu şartlarda burası öğrencilere nefes olmaktan ziyade bir felakete işaret ediyor. Çevre esnafı ve çalışan işçiler ile bizzat konuşma imkanım oldu. Kolonlarda ciddi bir erime var, demirlerin çıktığını, betonların döküldüğünü görebiliyoruz. Bununla ilgili önerge verdik. Umarım yanlıştan dönülür” ifadelerini kullandı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.