Keçiören'e yakışmıyor: Muhtarlık binası yapılmıyor

Keçiören'e yakışmıyor: Muhtarlık binası yapılmıyor
Keçiören Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün, mahalle konağı yapılacağı gerekçesiyle yıkılan muhtarlık binasının 29 aydır yenilenmediğini belirtti. Muhtar, yetkililerden konunun çözülmesini talep etti.

Keçiören Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün, mahalle konağı yapılacağı gerekçesiyle yıkılan muhtarlık binasının yaklaşık 29 aydır yenilenmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyetin sürdüğünü belirtti.

Aygün, "Bu sorunu yetkililere defalarca ilettik, ancak aradan geçen uzun süreye rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Yaklaşık 29 aydır bir apartman altında bulunan dükkanda kirada bulunuyoruz” dedi. Daha önce sorunun çözülmeye çalışıldığını fakat eski dönem ilçe belediyesine takıldığını söyleyen Aygün, yeni belediye yönetiminden konu ile ilgili yardımcı olunmasını talep etti.

1-002.jpg

SORUN DEVAM EDİYOR

Keçiören Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün, mahalle konağı yapılacağı gerekçesiyle yıkılan muhtarlık binasının yaklaşık 29 aydır yenilenmemesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Aygün, "Bu sorunu yetkililere defalarca ilettik, ancak aradan geçen uzun süreye rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Yaklaşık 29 aydır bir apartman altında bulunan dükkanda kirada bulunuyoruz. Yer yer aşama kaydettik çözülecek gibi oldu fakat çözülemedi. Büyükşehir Belediyesi yardımcı olmak istedi fakat mahalle sınırlarımız içinde kendilerine ait alan olmadığı için olamadı. Yeni dönem ilçe belediyemizden sorunun bir an önce çözülmesi ve mahallemize yeni bir muhtarlık binası kazandırılması için somut adımlar bekliyoruz" dedi.

4-001.jpg

İLÇE BELEDİYESİNE TAKILDI

Daha önceki süreçte sesini valiliğe kadar duyurduğunu ifade eden Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Aygün, “Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık ile görüştüm. Süreç olumlu yönde ilerledi. Yeniden bir muhtarlık binası yapılması için görüşmelerimiz ve fikir alışverişimiz tamamlanmıştı. Tam uygulama noktasına geldiğinde eski dönem ilçe belediyeye takılarak iptal oldu. Eski dönem ilçe belediye yönetimi o zamanlarda bizlere yer tahsis etmedi. Mahalle konağı projesinin içinde bulunan muhtarlık binası da imar değişikliği ile birlikte yapılmadı. Şu anda konak yapıldı ama muhtarlık yeri konağın yanında boş duruyor. Cumhurbaşkanımızın verdiği 100 muhtarlık binası sözü sonrası bir kontenjan da bize ayrılmıştı. Fakat yine eski belediye yönetimine takıldık ve hakkımız başka mahalle muhtarlığı için kullanıldı” diye konuştu.

2-002.jpg

ADIM ATILMASI GEREKİYOR

Ferhat Aygün, “Mesut Başkan söz verdi. Kendisiyle görüştüğümde bana olan sözünü tutacağını ve muhtarlık binasının yapılacağını söylemişti. Keçiören Belediyesi’nden gelen yetkililer ile yer tespiti dahi yaptık. Mahalle konağının hemen yanında bulunan beton tabla üzerine yapılacak fakat bir adım atılması gerekiyor. Belediyemizin gerekli adımı atmasını istiyoruz” ifadesinde bulundu.
“MASRAFLARI CEBİMDEN KARŞILIYORUM”

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün; kira, kırtasiye ve diğer giderleri kendi cebinden karşıladığını belirterek, "Muhtarlık hizmetlerini aksatmamak adına geçici bir ofis kiraladım ve buranın tüm masraflarını, kırtasiye giderlerini kendi imkanlarımla karşılıyorum. Ancak bu durum sürdürülebilir değil. Mahallemizin hizmete erişimini kolaylaştırmak ve bu yükten kurtulmak için acilen kalıcı bir çözüm gerekiyor" dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.