Kazaya davetiye: Süs havuzlarına giren çocuklar korkutuyor

Kazaya davetiye: Süs havuzlarına giren çocuklar korkutuyor
Artan sıcaklıklarla birlikte serinlemek için Dışkapı Köprüsü’nün altındaki süs havuzuna yönelen çocuklar kazaya davetiye çıkarıyor. Uzmanlar, süs havuzu içerisindeki elektrik tesisatının ciddi yaralanmalara yol açabildiğini söylüyor.

Başkentte artan hava sıcaklıkları ile birlikte serinlemek isteyen çocuklar, tehlikeli ve yasaklı süs havuzlarına yöneldi. Dışkapı Köprüsü’nün altında bulunan süs havuzu, çocukların en çok tercih ettiği yerlerden biri haline geldi. Süs havuzu içerisinde bulunan elektrik tesisatı, suya girenler için büyük bir tehlike oluşturuyor. Ailelerin çocuklarının güvenliği için bu tür eylemleri engellemeleri büyük önem taşıyor.

2-004.jpg

TEHLİKE SAÇIYOR

Yurt genelinde artan hava sıcaklıkları vatandaşların serinleme ihtiyacını arttırdı. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklıklarında serinlemek ve eğlenmek isteyen çocuklar, başkentte bulunan süs havuzlarına yöneldi. Fakat sevimli görünen havuzlar, içerisinde bulunan elektrik tesisatı sebebiyle içine girenleri tehlikeye atıyor. Güvenlik önemlerinin yetersiz olması da tehlikenin boyutunu artıyor. Sıcak havalardan kurtulmak için yasaklı bölgelere girerek serinlemek isteyen minikler tehlikeye davetiye çıkarıyor. Dışkapı Köprüsü'nün altında yer alan süs havuzu, tehlikeli oyunların en çok yaşandığı yerlerden birisi olarak öne çıkıyor.

“HAVUZ HİÇ BOŞ KALMIYOR”

Çocukların güvenliği konusunda endişe duyan vatandaşlar, yetkililere acil tedbir alınması için çağrıda bulundu. “Çocukların ve ailelerin canı yanmadan tedbir alınsın” diyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi için seslendi. Havuzun elektrikli olduğunu belirten çevredeki esnaf ise, “Havuz hiç boş kalmıyor. Günlük en az 15 çocuk buraya serinlemek için geliyor. Süs havuzunun içerisinde elektrik tesisatları yer alıyor. O sebeple de özellikle çocukların bu alandan uzak durması gerekiyor. Aksi takdirde elektrik tesisatından çıkan akım sebebiyle yaralanmalar hatta ölümler bile meydana gelebilir” diye uyardı.

3-004.jpg

ACİLEN ÖNLEM ALINMALI

Yetkililerin çocukların can sağlığını korumak ve ailelerin tedirginliğini gidermek için acilen önlem alması gerekiyor. Bu kapsamda denetim yapılması ve süs havuzlarının etrafında gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşıyor.

Havuzun etrafına çitler koyularak, çocukların havuza girmesi engellenebilir. Ayrıca havuza girişin kesinlikle yasak olduğunu belirten uyarı levhalarının daha görünür bir şekilde havuz çevresine yerleştirilmesi de alınabilecek önlemlerden bir diğeri olabilir.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.