İş dünyası Ankara Ticaret Odası'nda buluşacak

İş dünyası Ankara Ticaret Odası'nda buluşacak
Ankara Ticaret Odası "Enflasyon Düzeltmesi, Enflasyon Muhasebesi midir?" başlıklı panele ev sahipliği yapacak. ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşecek olan panelde, enflasyon düzeltmesinin mevcut haliyle uygulanmasının oluşturabileceği sorunlar ele alınacak.

Ankara Ticaret Odası bugün "Enflasyon Düzeltmesi, Enflasyon Muhasebesi midir?" başlıklı ikinci panele ev sahipliği yapacak. ATO Meclis Salonunda gerçekleşecek olan panelde, enflasyon düzeltmesinin mevcut haliyle uygulanmasının anayasal sorunlar oluşturabileceği konusu ele alınacak. İlk panelin sonuç raporuna göre, enflasyon düzeltmesinin hem uygulanması hem de uygulanmaması anayasa ile çelişiyor.

1.jpg

ENFLASYON DÜZELTMESİNİN NİTELİĞİ

Panelin ilk toplantısında yayımlanan sonuç raporuna göre, enflasyon düzeltmesinin vergisel değil, muhasebeye ait bir işlem olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, üyelerinin yüksek enflasyonun oluşturduğu fiktif kazançlardan doğan vergi yükünden kurtulmak için enflasyon muhasebesinin uygulanmasını talep ettiğini belirtti. Ancak, mevcut enflasyon düzeltmesi uygulamasının birçok mükellefi ilave vergi yüküyle karşı karşıya bırakabileceğine dikkat çekti.

3.jpg

PANELİN DETAYLARI

Bugün saat 11.00’de başlayacak olan panel, ATO Başkanı Gürsel Baran’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Panelin moderatörlüğünü İstanbul Gedik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Yeminli Mali Müşavir Nazmi Karyağdı yapacak.

Panelde yer alacak diğer katılımcılar şunlar:

Serdal Yeğen, Ticaret Bakanlığı
Emre Güler, Gelir İdaresi Başkanlığı
Ali Utku Doğanoğlu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu
Atakan Öztürk, Sermaye Piyasası Kurulu
Soner Ülgen, ATO 65 No.lu Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı, YMM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.