Fransa’ya alınmayan rektör Ankara’ya geliyor: Filistin’i anlatacak

Fransa’ya alınmayan rektör Ankara’ya geliyor: Filistin’i anlatacak
Filistin’de yaşanan kıyımı gölgelemek için Fransa Parlamentosu’na alınmayan Dr. Ghassan Abu Sitta, YÖK Başkanı Erol Özvar’ın daveti ile Ankara’ya geliyor. Glasgow Üniversitesi Rektörü Sitta, 27 Mayıs’ta ASBÜ’de konferans verecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İsrail’in Gazze'deki saldırılarını anlatmak için Fransa'ya hareket eden ancak ülkeye girişine izin verilmeyen Glasgow Üniversitesi Rektörü Dr. Ghassan Abu Sitta’yı Türkiye'ye davet etti.

Daveti kabul eden Dr. Sitta 27 Mayıs Pazartesi günü Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde bir konferans verecek.

ankara-sosyal-bilimler-universitesi.jpg

FRANSA’YA ALINMADI

Dr. Ghassan Abu Sitta, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar sırasında Şifa Hastanesi ve El Ehli Hastanesi’nde hekimlik yaptı. Yaşananları Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi yetkililerine tanık olarak anlatan Dr. Sitta, aynı bilgileri Fransa Parlamentosu'nda da paylaşmak istedi ancak Fransa'ya girişine izin verilmedi.

gazze.jpg

GAZZE’DE KIYIM SÜRÜYOR

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından açıklanan bilgilere göre, İsrail'in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 77 bin ton patlayıcı kullanıldı ve 87 bin konut tamamen yıkıldı.

Saldırılarda 15 bin 239 çocuk ve 10 bin 93 kadının hayatını kaybettiği, 10 bin kişinin ise enkaz altında veya kayıp olduğu bildirildi. Hastanelere ulaşan ölü sayısının 35 bin 800, yaralı sayısının ise 80 bin 200 olduğu açıklandı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.