Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu yıkılıyor

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu yıkılıyor
Geçtiğimiz yıllarda kapatılarak, personeli dağıtılan Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi’ndeki binalar yıkılıyor. Yıkımın 120 günde tamamlanması planlanıyor.

Başkent Ankara’daki askeri birliklerin şehir merkezinin dışına taşınması çalışmaları kapsamında Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi de kapatılarak, personeli dağıtılmıştı.

Merkezin bir kısmı Şereflikoçhisar’daki Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkez Komutanlığı bünyesine alınmış, bir kısmı ise Burdur’a taşınmıştı.

Bölgede devam eden boşaltma çalışmalarında, üzerlerindeki taşınmazların yıkım aşamasına geçildi. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi’ndeki binalar yıkılıyor.

YIKIM İHALESİNE ÇIKILDI

Milli Savunma Bakanlığı Ankara İnşaat Emlak Bölge Müdürlüğü, Zırhlı Birlikler Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda yer alan 60 adet taşınmazın yıkımı için ihaleye çıktı. Yıkım işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesine göre açık arttırma usulü ile ihale edilecek.

ÖNGÖRÜLEN SÜRE 120 GÜN

İhale 05.06.2024 günü saat 10.00’da MSB Ankara İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı’nda yapılacak. İhale sonucu yıkım ruhsatının alınmasını müteakip 7 gün içinde yer teslimi yapılarak, işe başlanacak. Yıkım işlemi yer tesliminden itibaren 120 günde tamamlanacak.


Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.