Elmadağ'da Renkliköy şenleniyor

Elmadağ'da Renkliköy şenleniyor
Elmadağ Renkliköy, ilçenin tanınması ve kalkınmasına katkı sağlıyor. Renkliköy’de bugün yöresel ve doğal lezzetler ile el emeği ürünlerin sergileneceği Renkliköy Pazarı kuruluyor.

Elmadağ’ın tarihini ve kültürünü gözler önüne seren Renkliköy, bugün Renkliköy Pazarı’na ev sahipliği yapıyor. Renkliköy Meydanı’nda gerçekleşecek etkinlikte Elmadağ’a özgü tirit ekmeğinden yoğurtlu tarhanaya birçok yöresel ve doğal lezzet ile ilçedeki kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler sergilenecek. Saat 10.00’da başlayacak Renkliköy Pazarı akşam saatlerine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

1.jpg

TİRİT VATANDAŞLA BULUŞUYOR

Elmadağ’ın ilk yerleşim yeri olan Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerini kapsayan Renkliköy, bölgenin kültürel mirası korunması ile ekonomik kalkınmayı teşvik ve istihdamı artırmada önemli bir görev üstlenmeye devam ediyor. İlçenin turizm merkezi olan Renkliköy’de yapılan etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. Bugün kurulan Renkliköy Pazarı’nda ilçenin meşhur tirit ekmeğinden yoğurtlu tarhanasına doğal ve yöresel lezzetler ile kadınların ev ekonomisine katkı sağlamak için el emeği göz nuru hazırladığı ürünler sergilenecek.

Renkliköy Pazarı bugün saat 10’da kapılarını açıyor. Elmadağ Belediyesi’nin “Tüm halkımız davetlidir” diyerek duyurduğu etkinlik ziyaretçilerini bekliyor.

3-002.jpg

ELMADAĞ’IN CAZİBE MERKEZİ

Geçtiğimiz yıl açılan Renkliköy Elmadağ’ın cazibe merkezi oldu. Bölgenin tarihi, doğası ve turizm potansiyeli ortaya çıkarılan Renkliköy’de Elmadağ Belediyesi ilk hizmet binası şu anda köy konağı olarak hizmet veriyor. Konakta vatandaşlara ilçeye özgü lezzetlerin ikramları yapılıyor. Renkliköy’deki çok amaçlı etkinlik meydanında ise etkinlikler düzenleniyor. Kurulan stantlar ile ilçedeki vatandaşlar el emeği ürünleriyle ev ekonomisine katkı sağlıyor. Aynı zamanda Ankara tavşanının görülebileceği tavşan çiftliği de Renkliköy’de bulunuyor.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.