Elmadağ Renkli Köy'de tavşan çiftliği açılıyor

Elmadağ Renkli Köy'de tavşan çiftliği açılıyor
Elmadağ Renkli Köy’e tavşan çiftliği açılıyor. Proje Yöneticisi İsa Eren Akbıyık, çiftliğin birkaç hafta içinde açılacağını belirterek, açılış öncesi de ziyarete açık olduğunu söyledi.

Elmadağ’da bulunan Renkli Köy’e tavşan çiftliği açılıyor. Proje Yöneticisi Elmadağ Belediyesi Ar-Ge İşleri Müdürü İsa Eren Akbıyık, çiftliğin birkaç hafta içinde tamamen açılacağını belirterek, açılış öncesi de ziyaretçi kabul edildiğini ifade etti.

Proje Yöneticisi İsa Eren Akbıyık, “Çiftlik Ekim 2022'de 4 Angora Tavşanı ile başladı ve şu anda 70 tavşana ulaştı. Bu tarihten itibaren uzmanlardan eğitimler alarak üretimine başladık ve şu anda 2 belediye personelimiz tavşanların bakımı ile ilgileniyor. Burada profesyonel bir şekilde tavşanların ihtiyaçları karşılanıyor. Elmadağımıza turist kazandıracak projelerimize devam edeceğiz" dedi.

Çiftlikte bulunan havuzda balık yetiştirme çalışmalarının da başladığını belirten Akbıyık, "Balıklarımızı havuzun içine attık, yetiştirme süreci devam ediyor. Balıklarımızla birlikte çiftliğimize yeni bir popülasyon kazandırmış olacağız" dedi.

1.jpg

ZİYARETE AÇILACAK

Elmadağ’da bulunan Renkli Köy’de açılacak olan tavşan çiftliği, kısa bir süre içinde tamamen faaliyete geçecek. Proje Yöneticisi Elmadağ Belediyesi Ar-Ge İşleri Müdürü İsa Eren Akbıyık, çiftliğin birkaç hafta içinde açılışının gerçekleştirileceğini belirtti. Akbıyık, "Büyük bir bahçe açılışı yapacağız fakat ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımızın açılışı beklemesine gerek yok. Açılış öncesinde de ziyaretçi kabul ediyoruz. Dileyen vatandaşlarımız istedikleri gibi gelerek Angora Tavşanlarını görebilir" dedi.

2-002.jpg

70 TAVŞANA ULAŞILDI

İsa Eren Akbıyık, Renkli Köy’deki tavşan çiftliği projesinin, Ekim 2022'de 2 erkek ve 2 dişi olmak üzere toplam 4 Angora Tavşanı ile başladığını belirterek, "Bu tarihten itibaren Angora Tavşanı hakkında uzmanlardan eğitimler alarak üretimine başladık ve şu anda tavşan sayımız 70’e ulaştı. Sayımız çoğalınca 2 belediye personelimize gerekli eğitimleri vererek tavşanların bakımına atadık. Burada tavşanlara profesyonel bir şekilde ihtiyaçları doğrultusunda bakılıyor" ifadelerini kullandı.

3-003.jpg

SADECE TAVŞAN OLMAYACAK

Çiftliğin sadece tavşanlarla sınırlı kalmayacağını söyleyen İsa Eren Akbıyık, "Tavşan haricinde burada yeni bir popülasyon elde etmek amacıyla çiftliğimizde bulunan havuzumuzda balık yetiştirmeye başlayacağız. Balıklarımızı havuzun içine attık, yetiştirme süreci devam ediyor. Henüz tam kapasite dolu değil fakat aşama aşama artırarak devam edeceğiz" dedi.

Çiftlikte belediyeye ait bir işletme de kurulacağını söyleyen Akbıyık, “Burada vatandaşlara gözleme, tost ve diğer yiyecek ile içecekler uygun fiyatlarla sunulacak, böylece ziyaretçiler hem doğal yaşamı deneyimleyip hem de ekonomik şekilde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” açıklamasında bulundu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.