Elmadağ Belediyesi CHP'ye örnek oldu: Başıboş köpekler toplanacak

Elmadağ Belediyesi CHP'ye örnek oldu: Başıboş köpekler toplanacak
CHP’li Elmadağ Belediyesi ilçede vatandaşların can güvenliğini tehlikeye sokan başıboş köpekler için harekete geçti. Yaz tatilinde vatandaşların sıklıkla ziyaret ettiği mesire ve piknik alanları ile parklardaki köpeklerin toplanmasına karar verildi.

Elmadağ Belediye Meclisi vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir karara imza attı. Ağustos ayı toplantısında alınan kararda Çamlık Piknik Alanı, Deveci Piknik Alanı, Hasanoğlan Çed Deresi ve Yeşildere Hasan Delice parkındaki olası saldırıların önüne geçilmesi amacıyla başıboş köpeklerin toplanması kararlaştırıldı.

2-001.jpg

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Elmadağ Belediye Meclisi’nde yaz ayları dolayısıyla dolup taşan Çamlık Piknik Alanı, Deveci Piknik Alanı, Hasanoğlan Çed Deresi ve Yeşildere Hasan Delice Parkındaki başıboş köpekler olası saldırılarının önüne geçmek amacıyla toplanıyor. Çevre, Sağlık, Tarım ve Çiftçi Malları Koruma Komisyonu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda oy birliğiyle alınan kararda söz konusu parklardaki başıboş köpeklerin Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkililerince toplanması kararlaştırıldı. Kararda toplum ve hayvan sağlığı ile refahının gözetilmesi dikkat çekti. Elmadağ’da alınan karar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

3-001.jpg

KÖPEKLER ŞİKAYET KONUSU

Çoğunlukla hafta sonu ailelerin ve çocukların uzun süre vakit geçirdiği parklardaki başıboş köpekler şikayet konusu oluyor. Parklarda rahatça hareket edemediklerini dile getiren vatandaşlar yetkililere ulaşmaya çalışıyor. Özellikle Çankaya’da Ankara’nın en büyük parklarından biri olan Bademlidere Cumhuriyet Parkı’na gelen vatandaşlar başıboş köpeklerden dolayı tedirgin olduklarını dile getiren şikayetler paylaşıyor.

4-001.jpg

YASA TOPLA DİYOR

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda TBMM’nde Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik kabul edilerek yasalaştı. Yeni yasayla birlikte başıboş köpekler için “kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat” ilkesi terkedilerek başıboş köpeklerin toplanması, kısırlaştırılması ve aşılatılmasının ardından sahiplendirilmesi ilkesi kabul edildi. Kanun ile ilgili sorumluluk belediyelere verilerek, kanuna uymayan belediyelere yaptırım olmasına karar verildi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.