Demirlibahçe'ye kentsel dönüşüm gerek: Vatandaş endişeli

Demirlibahçe'ye kentsel dönüşüm gerek: Vatandaş endişeli
Mamak’ın en eski mahallelerinden olan Demirlibahçe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm istiyor. Konu ile ilgili Muhtar Murat Bölükbaşoğlu, “Beton ömrünü tamamlamak üzere. En yeni bina 30 yıllık. Acil müdahale lazım” dedi.

Ankara’nın en eski mahallelerinden biri olan Demirlibahçe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm istiyor. Konu ile ilgili Ulus’a konuşan Muhtar Murat Bölükbaşoğlu, “Binalarımızın en yenisi 30 yıllık. Mahallemizde bulunan binaların büyük çoğunluğu 80’li yıllarda yapıldı. Beton ömrünü doldurmak üzere” dedi.

Apartmanların dış cephesinin belirli aralıklarla yenilendiğini belirten Bölükbaşoğlu, “Apartmanların içinde bulunan tüm tesisat en az 30 yıllık. Su boruları bile eski metal borulardan oluşuyor. Yılların vermiş olduğu eskime nedeniyle asla şebeke suyu içilmiyor” şeklinde konuştu.

1-002.jpg

EN AZ 30 YILLIK

Başkentin en eski mahallelerinden biri olan Demirlibahçe Mahallesi'nde binaların büyük çoğunluğu 80'li yıllarda inşa edildi. Mahalledeki apartmanların dış cepheleri belirli aralıklarla yenilense de binaların içindeki tesisatlar en az 30 yıllık, büyük bir yenilenme ihtiyacı hissediliyor. Mahalle muhtarı Murat Bölükbaşoğlu, "Binalarımızın en yenisi 30 yıllık. Su boruları bile eski metal borulardan oluşuyor. Yılların vermiş olduğu eskime nedeniyle asla şebeke suyu içilmiyor. Bazı binalarda betonun ömrünü tamamladığını görebiliyorsunuz. Konu ile ilgili vatandaşlardan çok şikayet alıyoruz" dedi.

3.jpg

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ”

Demirlibahçe Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerindeki binaların beton ömrünü doldurmak üzere olduğuna dikkat çekerek kentsel dönüşüm taleplerini dile getirdi. Muhtar Bölükbaşoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mahallemizde bulunan binaların büyük çoğunluğu 80’li yıllarda yapıldı. Mamak’ta birçok mahalleye kentsel dönüşüm geldi. Fakat Demirlibahçe Mahallesi için henüz resmi bir adım atılmadı. Birkaç kere laf arasında gündeme geldi o kadar. Mahallemizde bulunan apartmanlar çok eski bu nedenle acilen kentsel dönüşüme girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

4-001.jpg

YENİLEME YETMİYOR

Mahalle Muhtarı Murat Bölükbaşoğlu, apartmanların çeşitli tadilatlar gördüğünü fakat bu tadilatların yetmediğini şu şekilde anlattı:

“Mahallemizdeki tüm binalar çeşitli tadilatlardan geçmiştir. Dış cephe yenilenmesi, sıcak-soğuk yalıtımı veya tesisat yenilenmesi gibi işlemler gören apartmanlar dışarıdan yeni gibi görünüyor. Ama bu binaların en yenisi bile yaklaşık 30 yıllık. Bu nedenle artık yaptığımız tadilat ve yenileme çalışmaları yetersiz kalıyor. Burası Ankara’nın en köklü mahallelerinden biri. Bundan 20 sene önce burada milletvekilleri, oyuncular, şarkıcılar ve profesörler yaşıyordu. Buranın bir ruhu var. Mahallemize sahip çıkılmasını istiyoruz”

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.