Bayram yaklaştı, marketlerde denetimler arttı

Bayram yaklaştı, marketlerde denetimler arttı
Kurban Bayramı öncesi marketlerde fiyat ve etiket denetimleri artırıldı. Ankara’da gerek belediyeler gerekse Bakanlık ekipleri tarafından özellikle marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik olarak fiyat ve etiket denetimleri yapılıyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi marketlerde fiyat ve etiket denetimleri artırıldı. Ankara’da gerek belediyeler gerekse Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından özellikle marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik olarak fiyat ve etiket denetimleri yapılıyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ticaret Bakanlığına bağlı ekipler, bayrama sayılı günler kala market denetimlerini sıklaştırdı.

Özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketlerin incelendiği denetimlerde, ürünlerin etiket ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatına bakıldı. Meyve ve sebze reyonlarında da ürünlerin menşe ve geliş fiyatları, Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi.

Ankara Ticaret Müdür Vekili Elif Tan, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi piyasa denetimlerine yoğun şekilde devam ettiklerini kaydetti.

UYUMSUZLUK DURUMUNDA CEZA KESİLİYOR

Denetimlerde odaklandıkları noktalara ilişkin bilgi veren Elif Tan, "Fiyat etiketi denetimlerinde öncelikli olarak ürünün etiketinin bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Etikette malın ayırt edici özelliklerinden, üretildiği yer, satış ve birim fiyatı gibi önemli hususları inceliyoruz. Etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığının da kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir uyumsuzluk durumunda ise her bir uygunsuzluk için 2 bin 200 lira idari yaptırım uyguluyoruz. Denetimlerimize yoğun şekilde devam edeceğiz" dedi.

cankaya-denetim.jpg

ÇANKAYA DA DENETİMDE

Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri de, bayram öncesinde hijyen ve kalite standartlarını sağlamak için denetim yaptı. Belediye'den yapılan açıklamada "Sizden gelen her talep ve şikayeti değerlendirerek sağlıklı bir bayram geçirmenizi sağlıyoruz" denildi.

mamak-denetim.jpg

MAMAK'TA BAYRAM DENETİMİ

Mamak Belediyesi zabıta ekipleri de fırın ve pastanelerde denetim yaptı. Belediye'den yapılan açıklamada "Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmeleri amacıyla ilçemizde bulunan fırın ve pastanelerde denetimlerini arttırdı" denildi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.