Barajlara girmek yasak: Risk alarak canınızdan olmayın

Barajlara girmek yasak: Risk alarak canınızdan olmayın
ASKİ yaz aylarında serinlemek için barajlara giren vatandaşları can güvenliği konusunda uyardı. ASKİ yetkilileri aşırı sıcakların etkisiyle yasakları delen vatandaşlara seslenerek, "Risk alarak canınızdan olmayın" dedi.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi yaz aylarında serinlemek için barajlara giren vatandaşları can güvenliği konusunda uyardı. ASKİ yetkilileri özellikle aşırı sıcakların etkisiyle barajlara giren kişilerin hayatlarını riske attığını belirterek, "Risk alarak canınızdan olmayın" dedi.

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Başkente içme ve kullanma suyu sağlayan baraj havzaları ve bu barajları besleyen derelerin özel koruma alanı statüsünde olduğuna dikkat çekildi. Bu alanlarda suya girmenin, suyu kirletecek faaliyetlerde bulunmanın, piknik yapmanın ve ateş yakmanın hem tehlikeli hem de yasak olduğu belirtildi.

2.jpg

BOĞULMA VAKALARI DİKKAT ÇEKİYOR

Baraj bölgelerinde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çeken ASKİ yetkilileri, 2016 yılından bu yana 15 boğulma vakası yaşandığını açıkladı. Bu tür can kayıplarının önüne geçebilmek amacıyla çeşitli önlemler alındığı bildirildi. Baraj çevresi ve barajı besleyen dere kenarlarına uyarıcı levhalar konulması, tel çit yapılması, bölgeye araç girişinin engellenmesi gibi tedbirler uygulanıyor. Ayrıca, baraj gölü ve çevresinde bot ve drone ile havza kontrolü aralıksız yapılarak, devriye sayısı artırıldı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.