Belediye sus pus: Dev parkın elektrik trafosu patlamış

Belediye sus pus: Dev parkın elektrik trafosu patlamış
Bademlidere Cumhuriyet Parkı'nın haftalardır neden kapalı olduğu anlaşıldı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, elektrik trafosunun patlaması sonucu parkın tadilata girdiğini, yapılan çalışmaların ardından dev parkın yarın açılacağını duyurdu.

Çankaya Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına inşa edilen ve bölgenin en büyük parkı olarak tanıtılan Bademlidere Cumhuriyet Parkı, 9 Ağustos’ta tekrar halkın hizmetine sunuluyor. Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, elektrik trafosunun patlaması sonucu tadilat sürecine giren parkın yapılan çalışmaların ardından yeniden açılacağını duyurdu.

BADEMLİDERE'DE SORUN BİTMİYOR

Bademlidere Cumhuriyet Parkı, "İçinde yok yok" sloganıyla tanıtılırken, mescit bulunmaması nedeniyle vatandaşların tepkisini çekmişti. 13 Temmuz 2023'te İlk Sayfa gazetesinde Cemal Emre Kurt imzalı çıkan "Dev Parkta Mescit Yok" başlıklı haberin ardından, Çankaya Belediyesi harekete geçerek park içerisinde 70 metrekarelik bir mescit inşa etmişti. Kadın ve erkekler için ayrı alanların yer aldığı mescit, abdest alma imkanı sağlayan dört çeşme ile birlikte tamamlanmıştı.

Dev park, başıboş köpeklerin saldırgan tavırları sebebiyle bir dönem Çankayalı vatandaşlara ecel terleri döktürmüştü.

Park, toplamda 750 dönümlük bir alana yayılıyor ve 500 dönümü kent ormanı olarak tasarlandı. Geri kalan 250 dönümlük alanda ise macera parkı, binicilik tesisi, kanatlı ve memeli hayvanlar için kümes alanları, kafeler, büfeler, seyir terasları, çok amaçlı spor sahası ve yağmur hasadı göletleri gibi çeşitli tesisler bulunuyor. Ayrıca otopark ve lavabolar da parkın sunduğu imkanlar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.