Ayaş Belediyesi’nden hobi bahçesi uyarısı: İhbar edin, yıkalım

Ayaş Belediyesi’nden hobi bahçesi uyarısı: İhbar edin, yıkalım
Hobi bahçelerine karşı Sincan Belediyesi’nin ardından Ayaş’tan da hamle geldi. Ayaş Belediyesi hobi bahçeleriyle ilgili önemli bir duyuru yaparak, vatandaşları uyardı ve işbirliğine davet etti.

İzzet Demircioğlu yönetimindeki Ayaş Belediyesi hobi bahçeleriyle ilgili önemli bir duyuru yaparak, vatandaşları uyardı ve işbirliğine davet etti.

Ayaş Belediyesi'nden yapılan duyuruda ilçede hobi bahçesi yapımına asla müsaade edilmeyeceği belirtilerek, vatandaşlardan gördükleri kaçak yapı ve ruhsatsız inşaatı derhal belediyeye bildirmeleri istendi.

İŞBİRLİĞİ YAPMAYA ÇAĞIRDI

“Saygıdeğer Ayaşlı Vatandaşlarımız” diye başlayan duyuruda, “Son dönemlerde, hobi bahçeleri ve çevresinde artan kaçak yapılaşma ve ruhsatsız inşaatlarla ilgili olarak ciddi bir endişe ve kaygı duyuyoruz. Bu tür plansız yapılaşma, sadece tarım arazilerini bitirmekle kalmayıp, çevrenin doğal yapısını bozmakta aynı zamanda kamu düzenini ve güvenliğini de tehdit etmektedir. Bu nedenle, Ayaş Belediyesi olarak, toplumumuzu bu konuda bilgilendirmek ve işbirliği yapmaya çağırıyoruz” denildi.

hobi-bahcesi-ayas.jpg

DERHAL BİZE BİLDİRİN

Hobi bahçeleri ve çevresinde meydana gelen kaçak yapılar ve ruhsatsız inşaatların, sadece estetik bir sorun olmanın ötesinde çevre kirliliğine, plansız şehirleşmeye ve hatta güvenlik risklerine yol açtığı ifade edilen duyuruda, “Tarım arazisini bitiren bu tür yapılar, çevre düzenini ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu konuda mücadelede sizlerin desteği büyük önem taşımaktadır. Gördüğünüz herhangi bir kaçak yapı veya ruhsatsız inşaatı derhal belediyemize bildirmeniz ve takibini yapmanız sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Duyuruda, Ayaş Belediyesi olarak hobi bahçesi yapımına asla müsaade etmeyeceklerinin altı çizilerek, şöyle denildi: “Bu karar, plansız yapılaşmayı önlemek ve bölgenin planlı bir şekilde gelişmesini sağlamak amacıyla alınmıştır.”

hobi-bahcesi.jpg

MEVCUTLARA DOKUNULMAYACAK MI?

İzzet Demircioğlu başkanlığındaki Ayaş Belediyesi’nden yapılan duyuruda ayrıca, mevcut hobi bahçelerindeki yapılar için ise gerekli düzenlemelerin ve izin süreçlerinin titizlikle yürütülmesi gerektiği ifade edildi. Bu ifade, mevcut hobi bahçelerine dokunulmayacağı yorumlarına neden oldu.

İHBAR İLETİŞİM BİLGİLERİ VERİLDİ

Duyurunun sonunda, kaçak hobi bahçelerinin ihbar edilebileceği belediye iletişim bilgilerine yer verildi. Vatandaşlardan kaçak hobi bahçelerini 0 312 712 26 00 numaralı telefon hattı ve/veya [email protected], [email protected] meil adreslerine ihbar etmeleri istendi.

izzet-demircioglu.jpg

AYAŞ’TA YÖNETİM CHP’YE GEÇTİ

Bu arada, 31 Mart Seçimleri’nde Ayaş Belediyesi yönetimi AK Parti’den CHP’ye geçti. CHP adayı İzzet Demircioğlu oyların yüzde 43’ünü alarak Ayaş Belediye Başkanı seçildi. AK Parti adayı Mehmet Yüksel Kirazdibi yüzde 33’te kaldı.

İŞARET FİŞEĞİ SİNCAN’DAN GELDİ

Önceki gün de Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez, Ankara’daki kaçak hobi bahçelerinin yıkılması için Belediye Meclisi’ndeki tüm gruplardan onay aldıklarını ve yakın zamanda harekete geçileceğini açıklamıştı. Zekeriya Gülmez, Sincan’daki hobi bahçelerinde bulunan kaçak yapıların tek tek yıkılacağını kaydetmişti.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.