Ankara’ya yeni tren hattı: Tuz Ekspresi seferlere başladı

Ankara’ya yeni tren hattı: Tuz Ekspresi seferlere başladı
Tren rotalarına bir yenisi daha eklendi. Ankara’dan kalkan Tuz Ekspresi ilk seferini yaptı. Günübirlik tur rotası olan Tuz Ekspresi’nin bilet fiyatı da belli oldu. İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), turizme yönelik tren rotalarını artırmaya devam ediyor. Ankara – Çankırı arası faaliyet gösterecek Turistik Tuz Ekspresi seferlerine başladı.

tuz-ekspresi.jpg

90 YIL SONRA İLK SEFER

Tuz Ekspresi, 1934 yılında başlayan “Tenezzüh Treni” adlı seferin devamı niteliğini taşıyor. 90 yıl aradan sonra yola çıkan Turistik Tuz Ekspresi, ilk seferini 18 Mayıs’ta gerçekleştirdi.

tren.jpg

250 YOLCU KAPASİTELİ

250 yolcu kapasiteli Turistik Tuz Ekspresi, saat 07.50’de Ankara’dan hareket ediyor. 3 saat süren yolcuğun ardından saat 10.50 civarında Çankırı’ya varıyor. Tren, aynı gün akşam saat 19.40’ta Ankara’ya geri dönüyor. Yine 3 saat süren yolcuğun ardından yolcular saat 22.40 civarında Ankara’ya iniyor.

ankara-yht-gari.jpg

BİLET FİYATI BELLİ OLDU

Turistik Tuz Ekspresi için günübirlik 4 sefer planlandı. İlk seferini 18 Mayıs’ta yapan tren, diğer seyahatlerini 25 Mayıs, 1 Haziran ve 8 Haziran tarihlerinde yapacak. Günübirlik Çankırı’yı gezmek isteyen vatandaşlar için gidiş dönüş bilet fiyatı 990 TL olarak belirlendi. Biletlerin seyahat acenteleri üzerinden satıldığı ifade edildi.

tuz-magarasi.jpg

TRENLE GİDENLER NERELERİ GEZEBİLİR?

Trenle Ankara’dan Çankırı’ya giden vatandaşların ziyaret edebileceği yerler şöyle: Yer Altı Tuz Şehri, Taş Mescid, Çankırı Müzesi, Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi, Çankırı Kültür Evi, Tarihi Çamaşırhane, Uzunyol Çarşısı, Ulu Cami, Çankırı Kalesi ve Seyir Terası.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.