Ankara’nın kalbi Ulus yenileniyor: Yüzde 90’ı tamamlandı

Ankara’nın en merkezi noktalarından biri olan Ulus’ta değişim devam ediyor. Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları’nın inşaatının yüzde 90’ı tamamlandı.

Başkentin en işlek noktalarından biri olan Ulus baştan aşağı yenileniyor. Ankara’nın tarihi bölgesi Ulus’ta yapımı süren Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları inşaatında çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşası süren projede açık otopark, özel araç otoparkı, dolmuş durakları, ticari, kültürel ve yönetimsel alanlar, Başkent Market, sanat galerisi, görme engelliler müzesi ve sergi salonu yer alıyor.

bentderesi-yesil-alan.jpg

BOŞALACAK YERE YEŞİL ALAN PROJESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni yeniden ayağa kaldıracak projeler arasında bulunan "Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları" inşaatında çalışmalarımızı yüzde 90 oranında tamamladık. İnşaatın tamamlanmasının ardından boşalacak şu anki dolmuş depolama alanı için ise yeni bir yeşil alan projesi hazırladık” ifadelerini kullandı.

ulus-kultur-merkezi.jpg

AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Dolmuş Durakları projesinde inşaatın Ağustos ayında tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi. Bentderesi’ndeki dolmuş duraklarının Ağustos’ta yeni yerine taşınması bekleniyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.