Ankaralı vatandaşlar büyükelçilik binalarını rehber eşliğinde gezecek

Ankaralı vatandaşlar büyükelçilik binalarını rehber eşliğinde gezecek
Ankara Avrupa Miras Günleri'ne hazırlanıyor. 8 Avrupa Büyükelçiliği de dahil olmak üzere toplam 34 kurum ve mekana ev sahipliği yapacak etkinlik 21-22 Eylül tarihlerinde yapılacak.

21-22 Eylül 2024 tarihlerinde Avrupa Miras Günleri'nin üçüncü edisyonuna ev sahipliği yapacak. Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı (EUNIC) tarafından düzenlenen bu etkinlik, Avrupa'nın çeşitli büyükelçilikleri ve kültür kurumlarının katılımıyla gerçekleşecek. 41. Avrupa Miras Günleri kapsamında düzenlenecek etkinliklere bu yıl 8 Avrupa Büyükelçiliği de dahil olmak üzere toplam 34 kültür kurumu ve mekan katılım gösterecek.

İki gün sürecek etkinlikler boyunca büyükelçilikler, müzeler, vakıflar ve dernekler, rehberli turlar, sergiler, konserler, atölyeler, film gösterimleri ve şehir turları düzenleyerek Ankaralıları başkentin zengin tarihi ve kültürel mirasını keşfetmeye davet edecek. Etkinliklere katılım ücretsiz olacak.

1-004.jpg

8 BÜYÜKELÇİLİK KAPILARINI AÇIYOR

Bu yılki etkinlik Institut français Ankara'nın koordinatörlüğünde, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ve Almanya, Avusturya, Fransa, Macaristan, Hollanda Krallığı, İsviçre, İtalya ve Polonya büyükelçiliklerinin katkılarıyla düzenleniyor. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı, ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi gibi birçok kurum ve kuruluş etkinliklerde yer alacak.

Avrupa Miras Günleri'ne katılmak isteyenler için kayıtlar 14 Eylül'de başlayacak. Kontenjanların sınırlı olması nedeniyle katılım "ilk gelen ilk alır" esasına göre belirlenecek. Etkinlik programı ve kayıt bilgileri Institut français Ankara'nın web sitesinde yayınlandı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.