Ankaralı rahat uyusun: Deprem filosu genişletildi

Ankaralı rahat uyusun: Deprem filosu genişletildi
Ankara'nın deprem filosu Tayvan ile yapılan işbirliği kapsamında genişletildi. ABB'nin deprem filosuna 5 mobil tır, 2 çorba ikram aracı ve 5 güneş enerji sistemi hibe edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere yönelik destek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. BelPa AŞ, Tayvan Türkiye Temsilciliği Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ile imzaladığı iş birliği protokolü doğrultusunda, mobil yemek tırlarının sayısını artırarak depremzedelere ve olası doğal afetlerden etkilenecek vatandaşlara yönelik desteklerini genişletti.

1-002.jpg

5 GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ

Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu’nun hibe desteği ve BelPa AŞ’nin katkılarıyla hizmete sunulan 5 mobil tır, 2 çorba ikram aracı ve 5 güneş enerji sistemi Gazi Park’ta düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, BelPa AŞ Genel Müdürü Hüseyin Çağrı Durak, Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang ile diğer yetkililer katıldı.

Etkinlikte konuşan BelPa AŞ Genel Müdürü Hüseyin Çağrı Durak, Kahramanmaraş depremlerinden sonra depremzedelere destek vermek amacıyla Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ile iş birliği yapıldığını belirtti. Durak, “Bu protokol kapsamında, doğal afetlerden etkilenen vatandaşlarımıza yemek desteği sağlamak amacıyla 2 tam kasa, 3 yarım kasa mobil tır ve 2 çorba aracı hizmete sunduk. Bundan sonraki afetlere de hazırlıklı olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.