Ankaralı çiftçilere hibe desteği devam ediyor

Ankaralı çiftçilere hibe desteği devam ediyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla 2024 yılı için sıvı gübre alımlarında çiftçilere yüzde 50 hibe desteği sağlamaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla 2024 yılı için çiftçilere sıvı gübre alımlarında yüzde 50 hibe desteği sağlamaya devam ediyor. Bu destekle, çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürerek daha yüksek verim elde etmeleri hedefleniyor. Sıvı gübre desteği için başvurular, belediyenin internet sitesi üzerinden Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Destekleme Başvuru Merkezi Platformu aracılığıyla yapılıyor.

1.jpg

SIVI GÜBRE DESTEĞİYLE VERİMLİLİK ARTIYOR

Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı için tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla sıvı gübre alımlarında yüzde 50 hibe desteği sunmaya devam ediyor. Bu destekten faydalanan çiftçiler, üretim maliyetlerini düşürerek daha yüksek verim elde etme fırsatı yakalıyor. Belediye yetkilileri, sağlanan desteğin tarım sektöründe sürdürülebilirliği ve yerel üretimi teşvik etmek adına önemli bir adım olduğunu belirtiyor. Destekten yararlanmak isteyen çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan metinde yer alan internet sitesi linki üzerinden Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Destekleme Başvuru Merkezi Platformu'na yönlendiriliyor. Sisteme kayıt olan çiftçiler giriş yaparak sıvı gübre desteğine başvuruda bulunabiliyor.

2.jpg

ASPİR TOHUMU VE MAZOT DESTEĞİ DE SAĞLANDI

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde çiftçilere yönelik başka bir destek programları daha duyurmuştu. Aspir tohumu ve mazot desteği kapsamında, çiftçilere ücretsiz aspir tohumu ve mazot desteği haberi verilmişti. Bu destekler, üreticilerin girdi maliyetlerini azaltarak tarımsal faaliyetlerde bulunmalarını kolaylaştırmayı amaçlarken Büyükşehir Belediyesi, bu tür desteklerin devam edeceğini ve çiftçilerin her zaman yanında olacağını vurgulamaya devam ediyor.

ÇİFTÇİLERE DESTEK ARTACAK

Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla sıvı gübre desteğinin yanı sıra çiftçilere yönelik çeşitli destekler sağlamaya devam ediyor. Bu destekler, yerel tarımın güçlendirilmesine ve üreticilerin ekonomik olarak desteklenmesine önemli katkılar sağlıyor. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı davetlerde yaptığı konuşmalarda çiftçilere yönelik bu tür teşviklerin artarak devam edeceğini ifade ediyor.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.