Ankarakart yoğunluğu: Kızılay'da uzun kuyruklar oluştu

Ankarakart yoğunluğu: Kızılay'da uzun kuyruklar oluştu
Kızılay Ankarakart İşlem Merkezi son günlerde dolup taşıyor. Okul öncesi yeni kart çıkarmak veya mevcut kartlarını güncellemek isteyen öğrenciler, işlem merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

9 Eylül’de başlayacak olan 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için öğrenciler hazırlık sürecini başlattı. Yeni kart çıkarmak veya mevcut kartlarını güncellemek isteyen öğrenciler, toplu taşıma kullanımını kolaylaştırmak adına Kızılay Metro altındaki EGO Genel Müdürlüğü Ankarakart İşlem Merkezi’ni akın ediyor. Ankarakart işlemi yapmak isteyen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturuyor.

4.jpg

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Başkentte yaz tatilinin sona ermesine sayılı günler kala, Kızılay Metro altındaki EGO Genel Müdürlüğü Ankarakart İşlem Merkezi'nde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Okullarına daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaşabilmek için toplu taşımayı sıklıkla kullanacak olan öğrenciler, Ankarakart çıkarmak için işlem merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Yaşanan yoğunluk, kentteki öğrenci sayısının artışıyla beraber işlem merkezinde büyük bir hareketliliğe neden oluyor. Mevcut kartlarını güncellemeye gelen öğrencilerde, kalabalığı ikiye katladı.

3-002.jpg

ÖĞRENCİLERDEN ANKARAKART’A BÜYÜK İLGİ

Ankara’da gerek üniversitede gerekse lisede eğitim gören öğrenciler, Ankarakart’a büyük ilgi gösteriyor. Özellikle ilk kez başkentte okuyacak olan öğrenciler, toplu taşımadan faydalanmak için Ankarakart edinmeyi bir gereklilik olarak görüyor. Başkentlilerin kart işlemleri için sıklıkla tercih ettiği nokta olan Kızılay’daki Ankarakart İşlem Merkezi'nde görülen yoğunluk da bu durumun en somut göstergesi.

2-001.jpg

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU MÜMKÜN

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün başkentlilerin Ankarakart’a erişimini kolaylaştırmak amacıyla başlattığı uygulama sayesinde gişelere gitmeden de işlem yapmak mümkün. İnternet üzerinden kolaylıkla yapılabileceğiniz başvuru ile kartınız, adresinize kargo yoluyla teslim ediliyor. Öğrenciler, “www.ankarakart.com.tr” adresine üye olduktan sonra 4 basit adımda başvurularını tamamlayabiliyor. Kartını elden teslim almak isteyenler öğrenciler ise, kartlarını başvuru noktalarından teslim alabilecek.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.