Ankara’da şölene az kaldı: Bakanlık, dev festival öncesi vatandaştan talep bekliyor

Ankara’da şölene az kaldı: Bakanlık, dev festival öncesi vatandaştan talep bekliyor
Dördüncüsü düzenlenecek Kültür Yolu Festivali öncesi başkentin kültür-sanat eşrafı ile bir araya gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, “Festivalin niteliğini artırmak için etkinlik taleplerine açığız, üzerimize düşüne yapacağız” dedi.

16 şehirde toplamda 8 ay sürecek sanatı, kültürü ve tarihi bir araya getiren Kültür Yolu Festivalleri devam ediyor.

21-29 Eylül tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek festival ayağı için hazırlıklar sürüyor. Çalışmalar kapsamında Ankara İl Turizm ve Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Kalesi etrafında kümelenen kültür ve sanat çevreleri ile bir araya geldi.

Emin Antik Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıya, Kale’nin önde gelen esnafları ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından üyeler katıldı.

whatsapp-image-2024-05-29-at-10-33-03-1.jpeg

SONA YAKLAŞILDI

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ali Ayvazoğlu, Kültür Yolu Festivali’nin Ankara ayağında projenin son aşamasına yaklaşıldığını kaydetti. Ayvazoğlu, “Ankara Kalesi’ne öncelik verdiğimiz için yapılacak etkinlikleri konuşmak istiyoruz. Rahmi Koç Müzesi’nde şu ana kadar herhangi bir talep yok, bildirim gelmedi. Bakanlık destek olursa hanlarda etkinlik düzenlemek istiyoruz. Galerilere sergi açılmasını teklif edeceğiz. Belgeseller için bütçemiz sınırlı ancak gösterimlerinin yapılması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

BAKANLIK TALEP BEKLİYOR

Sanatçılardan ve bölge esnafından gelecek talepleri hızlıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ileteceklerini aktaran Ali Ayvazoğlu şöyle devam etti: “Diyelim ki Pirinç Han’da bir faaliyet ortaya konacak, bunun pazarlanması lazım. Bu noktada Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapacağız. O anlamda bize ulaşılmasını, bizden talep alınmasını bekliyoruz. Yetişkin, çocuk fark etmeksizin her türlü etkinliği değerlendirmeye alacağız”

whatsapp-image-2024-05-29-at-10-33-03-2.jpeg

ULUS TRAFİĞE KAPATILSIN

Toplantı esnasında Ankara Sanat Merkezi Kurucusu Bülent Durmaz, Ulus trafiğinin bir günlüğüne trafiğe kapatılması ve alanda görkemli bir senfoni orkestrası konseri verilmesi fikrini ortaya attı. İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, teklife olumlu baktıklarını kaydederek, yetkililere iletileceğini söyledi.

Tasarruf tedbirlerinin yayınlanması ile beraber, bu yıl özel tiyatrolar festival kapsamında hizmet vermeyecek. Yalnızca devlet tiyatroları sahneleri kullanılacak. Ek olarak bu sene festival kapsamında herhangi bir maraton koşusunun yapılmayacağı öğrenildi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.