Ankara'da sıcaklıklar artıyor: Valilik uyardı

Ankara'da sıcaklıklar artıyor: Valilik uyardı
Ankara Valiliği, kent genelinde sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin üzerine çıkacağını duyurdu. Başkentliler, özellikle risk grupları için dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, başkent sakinlerini yaklaşan sıcak hava dalgası hakkında bilgilendirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan verilere dayandırılan açıklamada, pazartesi gününden itibaren Ankara genelinde sıcaklıkların artacağı belirtildi.

29 İLE 37 DERECE ARASINDA SEYREDECEK

Valilik açıklamasında, "Önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 29 ile 37 derece civarında seyredeceği tahmin edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

HASSAS GRUPLARA SAAT VERİLDİ

Sağlık açısından risk oluşturabilecek bu yüksek sıcaklıklar nedeniyle, Valilik özellikle hassas gruplar için uyarıda bulundu. Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanlarda bulunmamaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.