Ankara’da satışa çıkarıldı: Taksitle arazi sahibi olabilirsiniz

Ankara’da satışa çıkarıldı: Taksitle arazi sahibi olabilirsiniz
Ankara’da Milli Emlak çok sayıda araziyi satışa çıkardı. İhale ile satılacak olan araziler Beypazarı’nda bulunuyor. İhaleye herkes girip, taksitle arazi sahibi olabilir. Beypazarı Milli Emlak Müdürlüğü’nün yapacağı ihale detayları haberimizde:

Kamu kurumları mülkiyetlerinde bulunan gayrimenkulleri satışa çıkarabiliyor. Bu durum pekçok vatandaş için büyük bir fırsat olarak değerlendirilebiliyor. İlgili vatandaşların dört gözle beklediği bir satış haberi de Ankara’dan geldi.

Ankara’da Milli Emlak çok sayıda araziyi satışa çıkardı. İhale ile satılacak olan araziler Beypazarı’nda bulunuyor. İhaleye herkes girip, taksitle arazi sahibi olabilir. Detayları haberimizde:

Çevre Bakanlığı’na bağlı Beypazarı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan 28 adet imarsız arazinin ihale ile satışa sunulacağı duyuruldu. İhaleye katılmak isteyen kişilerin belirlenen saat ve günde Beypazarı Milli Emlak Müdürlüğü servis odasında olması gerekiyor.

İHALE TARİHİ 25 HAZİRAN

Çankaya’da yapılacak olan ihalenin tarihi 25 Haziran 2024 olarak duyurulurken saati ise 10.30 olarak belirlendi. İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerin çeşitli belgeleri de ibraz etmeleri gerekiyor. İlanda, “Gerçek kişilerde; yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi, tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri ve T.C. kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan fotokopisi Tüzel kişilerde ise; İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş yetki belgesi ve imza sirkülerini veya vekaletname aslını vermeleri, satın almak istedikleri taşınmazlara ait yatıracakları teminat makbuzlarını veya banka teminat mektuplarını (Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması ve teyit yazısının da ibrazı gerekir) ihale başlama saatine kadar komisyon başkanlığına teslim edilmesi zorunludur” ibaresi yer aldı.

milli-emlak.jpg

YÜZDE 20 İNDİRİM UYGULANACAK

Öte yandan satılacak taşınmazların ihale bedelinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtildi. İhale bedelinin 5 milyon TL’yi geçmesi durumunda ise 1/4'ü peşin, kalan kısma yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dilimler halinde 8 eşit taksitlendirme yapılabileceği de aktarıldı.

İŞTE O TAŞINMAZLAR

Beypazarı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satılacak taşınmazların konumları ise; Macun, Dibecik, Adaören, Köst, Sopçalan ve Kapullu köyleri olarak belirtildi. Taşınmazların hepsinin imarsız olduğu açıklandı. Taşınmazların fiyatları 370 bin TL ile 17 milyon TL arasında değişiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.