Ankara’da EGO şoförü yolcuya şiddet uygulamıştı! EGO’dan bir açıklama daha geldi

Ankara’da EGO şoförü yolcuya şiddet uygulamıştı! EGO’dan bir açıklama daha geldi
Ankara’da, bir EGO otobüsü şoförünün yolcuyu darbetmesinin ardından yazılı açıklama yaparak idari işlem başlatıldığını duyurmuştu. Şiddet olayının kabul edilemez olduğunu vurgulayan EGO, yaşanan olaya ilişkin bir yazılı açıklama daha yaptı.

Ankara'da bir EGO otobüsünde yaşanan tartışma şiddetle sonuçlandı.

Protokol üzerinde yaşanan olay, dün EGO Genel Müdürlüğü'ne ait 438 numaralı hattaki otobüste gerçekleşti.

Edinilen bilgilere göre; yaşlı bir yolcu otobüsten inmek için düğmeye bastı ancak otobüs sol şeritte olduğundan durakta duramadı. Bunun üzerine otobüste bulunan orta yaşlı bir başka yolcu, "Amca inecekti" diyerek şoföre seslendi. Şoför Mehmet Özkan'ın bu uyarıya "Sana ne, sen avukat mısın?" şeklinde sert bir yanıt verdiği, yolcunun ise "Tamam o zaman, ben ineceğim, dur" demesi üzerine olayın büyüdüğü öğrenildi. Şoför yolcuyu darp ederek otobüsten indirdi.

EGO’DAN İLK AÇIKLAMA

Yaşanan olaya ilişkin EGO Genel Müdürlüğü yaptığı ilk açıklamada, olayın kayıtlara geçtiği ve ilgili şoför hakkında idari işlem başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "438 numaralı hatta görev yapan 07-401 kod numaralı aracın şoförü, sicil numarası 310 olan Mehmet Özkan’ın, yaşlı bir yolcu ile tartıştığı ve ardından yolcuya fiziksel müdahalede bulunduğu kayıtlardan tespit edilmiştir. Bu üzücü olayla ilgili olarak şoför hakkında derhal rapor hazırlanmış olup, idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

EGO’DAN BİR AÇIKLAMA DAHA GELDİ

EGO otobüsü şoförünün yolcuyu darbetmesinin ardından, “20 yıl hapis yattım. 20 yıl daha yatarım” dediği iddia edildi. Ortaya atılan iddiaya yönelik EGO, bir yazılı daha açıklama yapmak zorunda kaldı. Şoförün geçmiş yıllarda hapis cezasının bulunmadığını söyleyen EGO, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlgili otobüs sürücüsü; 20.03.2007 tarihinden bu yana, hizmet alım sözleşmesi gereği kuruluşumuz bünyesinde sürücü kadrosunda çalışmaktadır. Daha önce, 2021 Eylül ayında kazaya sebebiyet vermekten dolayı kusurlu bulunmuş ve karşı taraf davacı olmuştur. Mahkemece yapılan yargılama neticesinde; 5 yıl boyunca bir suça karışmaması kaydıyla hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilmiştir. Yani söz konusu otobüs sürücüsünün herhangi bir hapis cezası bulunmamaktadır.”

haber1-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.