Ankara'da düzenlenecek festivalin programı açıklandı

Ankara'da düzenlenecek festivalin programı açıklandı
Gordion Arkeofilm Festivali, 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle sinema ve arkeoloji tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Festivalin programı açıklandı. Sanatseverler 4 gün etkinliğe doyacak.

Gordion Arkeofilm Festivali, 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle sinema ve arkeoloji tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Festivalin programı açıklandı, her gün farklı etkinliklerle dolu olacak.

1. Gün (26 Eylül 2024, Perşembe)

Saat: 14.00 - 18.00 Yer: Ankara Kent Konseyi / Gençlik Parkı

Festivalin açılışı kokteyl ve konuşmalarla başlayacak. Finale kalan Gordion Arkeofilm Öğrenci Filmleri gösterilecek ve yönetmenlerle söyleşiler yapılacak. Ayrıca Prof. Dr. Nihan Gider Işıkman'ın "Kültürel Miras ve Belgesel Sinema" konulu söyleşisi Bilge Güneş’in moderatörlüğünde gerçekleşecek.

2. Gün (27 Eylül 2024, Cuma)

Saat: 10.00 – 18.00 Yer: Çağdaş Sanatlar Merkezi

Finale kalan filmler izleyicilerle buluşacak ve yönetmen söyleşileri devam edecek. Derviş Zaim’in "Sinema ve Edebiyat" konulu söyleşisi Hacer Koç Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

3. Gün (28 Eylül 2024, Cumartesi)

Saat: 14.00 – 18.00 Yer: Polatlı Yassıhöyük Köyü Gordion Müzesi Etkinlik Alanı

Polatlı Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Yeşilyurt’un yönettiği "Midas’ın Kulakları" adlı kukla gösterisi ve Tohumluk Vakfı Genç Tiyatro Topluluğu'nun "Dünyamızın Mirası" adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Gordion Müzesi’nde Kral Midas Seramik Sergisi ve Balon ve Drone ile çekilmiş Gordion fotoğraflarının sergisi açılacak. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, "Antik Dönemden Günümüze Frigya’dan Müzikler" konseri ile izleyicilere müzik ziyafeti sunacak.

4. Gün (29 Eylül 2024, Pazar)

Saat: 14.00 - 18.00 Yer: Polatlı Yassıhöyük Köyü Gordion Müzesi Bahçesi

Gordion gezisi ile başlayacak gün Polatlı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ile devam edecek. Gordion Vakfı Başkanı Kadim Koç, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un konuşmalarıyla festivalin final ve kapanış töreni gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.