Ankara'da bankamatik sayısı 3 bin 978'e yükseldi

Ankara'da bankamatik sayısı 3 bin 978'e yükseldi
Başkentte nüfusa paralel banka ve bankamatik sayısı artmaya devam ediyor. Yeni verilere göre başkentteki ATM sayısı yine arttı. Ankara'daki bankamatik sayısı 3 bin 978'e yükselerek 4 bin bandına dayandı.

Türkiye Bankalar Birliği’nin verilerine göre başkent Ankara’da 3 bin 978 adet ATM bulunuyor. Yüksek sayıya rağmen vatandaşlar ATM’lerden para çekerken karşılaştıkları limit sorunları nedeniyle şikayetlerini sürdürüyor. Yüksek enflasyon ve Türk lirasının değer kaybı, ATM’lerdeki para çekme limitlerinin yetersiz kalmasına neden oldu. Bankalar bu durumu aşmak için yeni düzenlemeler yapmaya başladı.

Son dönemde artan enflasyonla birlikte bankalar, vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ATM’lerden günlük para çekim limitlerini yükseltmişti. Ancak artışlar enflasyon karşısında yeterli olmadı. Vatandaşlar ATM’lerden yeterli miktarda nakit çekememekten şikayet etmeye devam etti. Özellikle tedavüldeki en yüksek banknot olan 200 TL'nin yaygınlığı ATM’lerde nakit akışını zorlaştırıyor.

2-004.jpg

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Bankalar ATM kullanımında daha etkili çözümler sunmak için dünden itibaren yeni bir döneme geçiş yaptı. Bu kapsamda birçok özel banka ATM’lerinde kapsamlı değişiklikler yaparak, sistemlerini güncelledi. Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle birlikte, birçok ATM’de tek tip para sistemi uygulaması devreye sokuldu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.