Ankara'da 1 milyon ziyaretçi ağırlayan dev festival bu sene yapılmayacak

Ankara'da 1 milyon ziyaretçi ağırlayan dev festival bu sene yapılmayacak
Geçtiğimiz yıl bir milyon ziyaretçiyi ağırlayan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, Tasarruf Tedbirleri genelgesi kapsamında bu yıl yapılmayacak. Kararın Belediye Meclisi’nde oybirliği ile alındığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl bir milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında bu yıl düzenlenmeyecek. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve festival komitesiyle ayrı ayrı toplantı yapan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, alına kararı sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu açıklama ile duyurdu. Demirbaş, oy birliğiyle almış oldukları kararın, devletin uyguladığı tasarruf tedbirlerine destek olma amacı taşıdığını vurguladı. Halktan kararı anlayışla karşılamalarını beklediğini sözlerine ekleyen demirbaş, festivalin önümüzdeki yıllarda daha coşkulu bir şekilde gerçekleştirileceğini de söyledi.

1-002.jpg

“BİRÇOK MALİYET OLUŞMAKTADIR”

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçede her yıl düzenlenen Çubuk Festivali'nin tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında bu yıl ertelendiğini duyurdu. Demirbaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, alınan bu kararın, maliyetlerini azaltma amacı taşıdığını belirtti. Demirbaş, “Yöresel değerlerin ekonomiye katkısını artırmak ve ilçeye ziyaretçi çekmek amacıyla her yıl düzenlemiş olduğumuz festival, geçen yıl yaklaşık bir milyon ziyaretçi ağırladı. Elbette bu kadar ziyaretçinin gelebilmesi için sanatçılardan tutun tanıtım maliyetlerine, ikram giderlerinden lojistik maliyetlerine kadar birçok maliyet oluşmaktadır” diye konuştu.

2-003.jpg

“OY BİRLİĞİYLE KARAR VERDİK”

Devletin uyguladığı tasarruf tedbirlerine güçlü şekilde destek olmak nedeniyle, festivalin bu yıl yapılmamasına oy birliğiyle karar verdiklerini aktaran Demirbaş, “Bilindiği üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirleri uygulanmasına başlanıldı. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarımız ve festival komitemizle yaptığımız görüşmeler sonucunda alınan genel ekonomik tedbirlere yerelde de en iyi şekilde destek olmak amacıyla bu yıl festivalimizi erteleme kararı verdik” ifadelerini kullandı.

3-005.jpg

“ÇITAYI ARTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ”

İlçe halkından alınan kararı anlayışla karşılamalarını bekleyen Demirbaş, “Halkımızın bizlere emanet ettiği yetkiyi en iyi şekilde ve yerinde kullanmak adına bu kararı aldık” dedi. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan festivalin, önümüzdeki yıllarda her zamankinden coşkulu olacağını ifade eden Demirbaş, “İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da çıtayı artırarak en iyi şekilde festivalimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.