Ankara Mimarlar Odası kazandı: Söğütözü'nde rantın önüne geçildi

Ankara Mimarlar Odası kazandı: Söğütözü'nde rantın önüne geçildi
Yargı, Söğütözü’nde tarım lisesi alanını, konut-ticarete dönüştüren plan değişikliğini iptal etti. Derya Başyılmaz başkanlığındaki Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Söğütözü’nde tarım lisesinin yıkıldığı alana ilişkin konut ticaret planını yargıya taşımıştı.

Yargı, Söğütözü’nde tarım lisesi alanını, konut-ticarete dönüştüren plan değişikliğini iptal etti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Söğütözü’nde tarım lisesinin yıkıldığı alana ilişkin konut ticaret planını yargıya taşımıştı.

Geçtiğimiz aylarda başkanlığa gelen Mimar Derya Başyılmaz ve ekibi, mavi listeden aday olan CHP'li Tezcan Karakuş Candan ve ekibini mağlup etmişti. Candan, CHP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı olabilmek için o dönem yoğun mesai yürütmüştü.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, söz konusu Söğütözü Mahallesi 7577 ada 15 parsel sayılı taşınmaza ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 09/03/2021 tarih ve 3598 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliklerini (konut+ticaret planı) iptal etti.

KAMU YARARI GÖZETİLDİ

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yaptığı açıklamada, “Yargı, kamu yararını gözeten bir karar vermiştir. Karar gereğince ruhsatın iptal edilmesi ve şantiye çalışmalarının durdurulması gerektiği açıktır. Yetkililer telafisi imkânsız zararlar yaşanmadan bu çalışmaları durdurmalıdır. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak yargı kararının yerine getirilmesi ve ruhsatın iptal edilmesi için ilgili birimlere resmi yazıyla başvuracağız” denildi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.