Kızılcahamam Şahinler Köyü'nde orman yangını

Kızılcahamam orman yangını ile ilgili ilk görüntüler gelmeye başladı. Vatandaşlarca çekilen görüntülerde yangının ürkütücü boyutlarda olduğu görülüyor. Kızılcahamam'daki yangın Bolu Gerede Demirler Köyü'ne sıçradı. Köy tedbir amaçlı boşaltılıyor.

Orman yangınları şimdi de Ankara'da yaşanıyor... Oradan da Bolu Gerede'ye sıçradı. Detaylar haberimizde:

Son haftalarda İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Karabük, Bolu, Çanakkale ve Çankırı’da etkili olan orman yangınları şimdi de Ankara'da yaşandı.

Yangın haberi Ankara'nın ormanları ile meşhur ilçesi Kızılcahamam'dan geldi.

97238-3.jpg

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü'nde orman yangını çıktı...

İlgili birimlerin söndürme çalışması başlattığı Kızılcahamam orman yangını ile ilgili ilk görüntüler gelmeye başladı. Vatandaşlarca çekilen görüntülerde yangının ürkütücü boyutlarda olduğu görülüyor.

kizilcahamam-orman-yangini.jpg

MÜDAHALE EDİLİYOR

Kızılcahamam'ın kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Ekipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

97238.jpg

GEREDE'YE SIÇRADI

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü'nde başlayan orman yangını Gerede'nin Demirler Köyü'ne sıçradı. Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltılıyor.

KIZILCAHAMAM ORMANLARI

Bu arada, Kızılcahamam ormanları yer yer sarıçamlar içerir. Kızılcahamam'da karaçam ormanları ağırlıktadır. Bölgede dağ çayırları, bodur meşe çalılıkları, tarım alanları ve nehir kıyısı bitki toplulukları da bulunur.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.