Ankara Kent Konseyi seçime gidiyor: Takvim belli oldu

Ankara Kent Konseyi seçime gidiyor: Takvim belli oldu
Ankara Kent Konseyi yeni başkanını seçmek üzere 7 Temmuz’da Olağan Genel Kurul’a gidecek.

Ankara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu toplanıyor. 7 Temmuz’da toplanacak Genel Kurul’un gündemi yeni kent konseyi yürütme kurulu ve kent konseyi başkanını seçmek üzere olacak.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenecek Genel Kurul öncesi ABB tarafından yapılan duyuruda katılma hakkı bulunan kurum ve kuruluşların, yetkilendirdikleri temsilcilerine ilişkin belgelerin ya da halen Ankara Kent Konseyi üyesi olan kurum ve kuruluşların eğer temsilci değişikliği söz konusuysa temsilci değişikliklerine ilişkin belgelerin ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına ya da Ankara Kent Konseyine teslim edilmesi istendi.

YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nun kent konseyi yürütme kurulu ve kent konseyi başkanı seçimi gündemiyle toplanacağını ilan etti. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleşecek Genel Kurul’un tarihi 7 Temmuz Pazar saat 14 olarak açıklandı. Genel Kurula katılma hakkı bulunan kurum ve kuruluşların, yetkilendirdikleri temsilcilerine ilişkin belgelerin ya da halen Kent Konseyi üyesi olan kurum ve kuruluşların eğer temsilci değişikliği söz konusuysa temsilci değişikliklerine ilişkin belgelerin, 21 Haziran’a kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına ya da Ankara Kent Konseyine iletmeleri gerektiği duyuruldu.

ankara-kent-konseyi.jpg

5 YIL GÖREV YAPILIYOR

Yürütme kurulu ve kent konseyi başkanının ilk dönem için iki yıl, ikinci dönem için üç yıllık görev süresi bulunuyor. Olağan Genel Kurul’da belediye başkanının çağrısı üzerine ilk toplantı düzenleniyor. Belediye başkanının başkanlığında toplanan genel kurul, toplantıyı idare etmek üzere üyeleri arasından en az üç kişilik divan kurulunu seçiyor. Divan Kurulunun ardından da kent konseyi yürütme kurulu ve kent konseyi başkanı seçiliyor. En son 29 Haziran 2019'da yapılan Olağan Genel Kurul’da Ankara Kent Konseyi Başkanlığına Halil İbrahim Yılmaz seçilmişti.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.