Ankara Kalesi'nde Osmanlı macununa yoğun ilgi

Ankara Kalesi'nde Osmanlı macununa yoğun ilgi
Ankara Kalesi’nde tarihi kostümler eşliğinde satışa sunulan Osmanlı macunu, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. Kimi bu lezzeti tadarken çocukluğuna dönüyor kimi de ilk kez deneyimlemenin heyecanını yaşıyor.

Başkentin sembolü Ankara Kalesi’nin dar sokaklarında dolaşırken, Osmanlı macunu satan bir tezgâha rastlamak hiç de zor değil. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bu renkli ve lezzetli tat, vatandaşları adeta zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Tarihi kostümleri ile macun satan esnaflar, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Macun tezgâhlarının önünde kuyruklar oluşurken, pek çok kişi çocukluğunda tattığı bu özel lezzeti yeniden deneyimlemek için sabırsızlıkla bekliyor. Kimisi de ilk kez tadacağı bu tatlının heyecanını yaşıyor. Özellikle çocuklar, macunun hem tadını hem de hazırlanış sürecini merakla izliyor.

3-004.jpg

LEZZETİ DAMAK ÇATLATIYOR

Ankara’nın tarihi ve kültürel dokusuyla ünlü Ankara Kalesi, yaz aylarının gelmesiyle lezzeti yüzyılları aşmış Osmanlı macunu ile dolup taşıyor. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bu lezzet, damaklar çatlatıyor. Portakal, limon, çilek ve elma gibi doğal meyve aromalarla yapılan Osmanlı macunu, kurulan tezgâhlarda satışa sunuluyor. Tarihi evlerin ve sokakların arasında dolaşan ziyaretçiler, bu özel tatlıyı deneyimleyerek Osmanlı dönemine küçük bir yolculuk yapıyor. Tarihi kostümler ile satılan macun, üzerine bir de limon sıkınca tadından yenmez oluyor.

1-004.jpg

“ÖZENLE HAZIRLAYARAK SATIŞA SUNUYORUZ”

Yaz aylarında artan sıcaklıklar ile birlikte Osmanlı macununa olan talebin de arttığını dile getiren Osmanlı macunu satıcısı İzzet Yıldırım, şunlara değindi:

“Osmanlı macunu tarihte önemli yere sahip. Yıllar önce şifa niyetine tüketilmek için hazırlanan bir macundu. İçeriği bakımından oldukça zengin olması nedeniyle günümüzde de öne çıkıyor. Hepimiz çocukluğumuzda en az bir kere yemişizdir. Bu lezzetimizi de gelecek nesillere aktarmak için özenle hazırlayarak satışa sunuyoruz. Yaz aylarında olmamız nedeniyle de satışlarımız gayet güzel gidiyor. Macunumuzu şeker ve meyve özlerinden yapıyoruz. Limon aromalı, elma aromalı, portakal aromalı ve çilek aromalı macun çeşitlerimiz mevcut.”

4-003.jpgUZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Osmanlı macununun, özellikle Kale civarında yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandığını belirten Yıldırım, “Osmanlı macununun sadece bir tatlı değil, aynı zamanda kültürel bir miras olarak öne çıkıyor. Kale civarındaki turistlerin ilgisinin, tarihi dokunun içinde bu nostaljik tatlıya ayrı bir değer katıyor. Macun tezgâhlarımız, turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle yurt dışından gelen ziyaretçiler, bu tarihi lezzeti denemek için kuyruklar oluşturuyor. Bunların dışında, çocuklar lezzetini ve dokusunu merak ediyor. Osmanlı macunu sayesinde vatandaşlarda çocukluk yıllarına dönüyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.