Ankara Kalesi gece vakti ışıl ışıl parlıyor: Aydınlatma projesi tamamlandı

Ankara Kalesi gece vakti ışıl ışıl parlıyor: Aydınlatma projesi tamamlandı
Ankara Kalesi yapılan ışıklandırma çalışmalarıyla birlikte gece manzarasında göz kamaştırmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda tamamlanmak üzere olduğu duyurulan aydınlatma projesinde sona gelindi. Gece vakti Kale surları ışıl ışıl parlıyor.

Ankara Kalesi yapılan ışıklandırma çalışmalarıyla birlikte gece manzarasında göz kamaştırmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda tamamlanmak üzere olduğu duyurulan aydınlatma projesi, Ankara Kalesi’nin dış kale surlarını ve çevresini aydınlatmak için hayata geçirildi. Bu kapsamda Kale sur duvarlarının restorasyonuna yönelik çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.

4-003.jpg

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Sur Duvarlarının Dekoratif Aydınlatılması" projesi kapsamında, Kale’nin tarihi dokusuna uygun şekilde hem turizmi canlandırmak hem de güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla 416 aydınlatma armatürü yerleştirildi. Çalışma Ankara Kalesi’ni geceleri 20-25 kilometre mesafeden görülebilecek bir cazibe merkezi haline getirecek.

1-006.jpg

ÖZEL GÜNLERE AYRI AYDINLATMA

Ankara Kalesi özel günlerde daha da anlamlı bir hale gelecek. Hisar Kapı’daki dairesel burçların üzerine gobo projektörler yerleştirilerek, Türk bayrağı ve Atatürk’ün silüeti gibi 12 farklı desen yansıtılacak.

3-005.jpg

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, yapılan çalışmaların sadece basit bir onarım olmadığını belirterek, “Burada sıradan bir boya, badana veya basit bir onarım işi değil, ciddi bir bilimsel çalışma sürdürüyoruz” diye konuşmuştu. Ödemiş, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanan projeye sadık kalarak, restorasyon çalışmalarının titizlikle devam ettiğini vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.