Ankara Berberler Odası: Pazar günü dükkanların kapalı olması yerinde bir karar

Ankara Berberler Odası: Pazar günü dükkanların kapalı olması yerinde bir karar
Ticaret Bakanlığı, talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olması kararını onayladı. Konu hakkında konuşan Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, kararı yerinde bulduklarını kaydetti.

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde pazar gün kapalı olması konusunda karar almıştı. 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren uygulama, valilik tarafından belirlenen günde kapalı olmaması durumunda yaptırım uygulanacak. Konuya ilişkin Ulus’a konuşan Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, kararın yerinde olduğunu belirterek, “Bizim uzun yıllardır beklediğimiz karar sonunda uygulamaya başlanıldı. Ticaret Bakanlığının berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde pazar gün kapalı olması yönünde aldığı karar bizleri çok memnun etti. Çalışanın kendine, ailesine vakit ayırması ve esnaflar arasında birlik ve beraberliğin bozulmaması adına yerinde bir karar oldu” dedi.

sezayi-kara1.jpg

“YERİNDE BİR KARAR OLDU”

1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde pazar günü tatil olmasının yerinde bir karar olduğunu aktaran Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, şunlara değindi:

“Bizim uzun yıllardır beklediğimiz karar sonunda uygulamaya başlanıldı. Ticaret Bakanlığının berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde pazar gün kapalı olması yönünde aldığı karar bizleri çok memnun etti. Çalışanın kendine, ailesine vakit ayırması ve esnaflar arasında birlik ve beraberliğin bozulmaması adına yerinde bir karar oldu. Biz bu kararın alınmasını, esnaflarımız arasındaki birlik ve beraberliğin bozulmaması adına talep ettik. Tabi ki düğün sezonunda olmamız gelin ve damatları zorlayabilir. Fakat biz bu konu ile alakalı validen izin talebinde bulunduk. Bu izin sayesinde de gelin ve damadın mağduriyeti giderilmiş olacak.”

3-003.jpg

ÇOGU KARARDAN MEMNUN

Bu kararı esnafların beklediğini ve hazırlıklı olduğunu dile getiren Kara, “Alınan karar meslektaşlarımızın talepleri değerlendirilerek verildi. Karardan da meslektaşlarımızın çoğu memnun. Memnun olman bir kesim var. Pazar günleri açık olması adına bir takım uğraşlar veriyorlar. Fakat ilerleyen günlerde de karara adapte olacaklarını ve bu kararın kendileri için alındığını anlayacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2-005.jpg

“MESLEKTAŞLARIMIZI SAĞDUYUYA ÇAĞIRIYORUM”

Ben bütün kuaförlerin kararlı bir şekilde konuya sahip çıkarak, karara uymaları için çağrı yapan Kara, sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Süreç ilk aylarda biraz zor olabilir. Karara uymayarak, dükkânını açan esnaflarımız illaki var. Bir grup berber ve kuaför meslektaşımız kararın geri çekilmesi yönünde de basın açıklamasında bulunuyor. Biz bu konudaki kararlılığımızı göstererek, uygulanan yeni sisteme tüm meslektaşlarımızın adapte olmasını sağlayacağız. Meslektaşlarımızı alınan bu karara riayet etmeleri konusunda buradan seslenerek, sağduyuya çağırıyorum.”

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.