Ankara Barosu “kuduz köpek kaçakçısı” Buket Özgünlü’ye sahip çıktı

Ankara Barosu “kuduz köpek kaçakçısı” Buket Özgünlü’ye sahip çıktı
Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden bir grup avukat, basın açıklaması yaparak, kuduz köpekleri Ankara’ya kaçırmaktan tutuklanan sözde hayvan sever Buket Özgünlü’ye sahip çıktı ve “derhal serbest bırakılmalı” dedi.

Sözde hayvan hakları savunucusu Buket Özgünlü, Şanlıurfa’daki kuduz köpekleri toplatılmasınlar diye kaçırıp Ankara’ya getirmekten hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden bir grup avukat, “bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma” ve “hayvanları koruma kanununa muhalefet” suçlarından tutuklanmış olan Buket Özgünlü için basın açıklaması yaptı. Grup açıklamasında Buket Özgünlü’nün derhal serbest bırakılması istendi.

ÖNERİLERİ BU: “KISIRLAŞTIRILIP GERİ BIRAKILSIN”

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatlarınca yapılan açıklamada, sahiplenilmeyen başıboş sokak köpeklerinin uyutulması fikrine şiddetle karşı çıkılarak “sokak köpekleri kısırlaştırılıp geri bırakılsın” talebinde bulunuldu.

SON BİR AYDA 8 KİŞİ ÖLDÜ, NE YAPTINIZ?

Avukatların, Buket Özgünlü serbest bırakılsın çağrısına sağduyu sahibi akademisyenlerden anında cevap geldi.

Sokak köpeği terörüne karşı verdiği mücadele ile bilinen akademisyen Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak “Bağırsaklarına kadar yenen Tunahan için ne yaptınız? Rahmetli Şerife Teyze için ne yaptınız? Hatay’da dün ölen kardeşimiz için ne yaptınız? Malatya’da ölen öğretmenimiz için ne yaptınız? Son bir ayda 8 kişi öldü, ne yaptınız?” sorularını yöneltti.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum