Ankara Barosu başıboş köpeklerin avukatlığına soyundu!

Ankara Barosu başıboş köpeklerin avukatlığına soyundu!
Ankara Barosu başıboş sokak köpeklerinin avukatlığına soyunarak, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki olarak Meclis önünde eylem başlattı.

Meclis’e sunulan Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, toplumun büyük bölümü tarafından memnuniyetle karşılanırken, bazı kesimleri bir hayli kızdırdı.
Düzenleme günden güne büyüyen başıboş sokak köpeği terörüne karşı bir dizi tedbir içeriyor.

“KATLİAM YASASI”YMIŞ!

Bir grup hayvan besleyicilerin yanı sıra Ankara Barosu, sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören düzenlemeyi “katliam yasası” olarak nitelendirerek, toplum üzerinde algı oluşturmaya çalışıyor.
Adeta başıboş sokak köpeklerinin avukatlığına soyunan Ankara Barosu, şimdi de Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki olarak Meclis önünde eylem başlattı.

REDDEDİLENE KADAR…

TBMM önünde toplanan Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden bir grup avukat, “katliam yasası” olarak nitelendirdikleri düzenleme reddedilene kadar aynı yerde eylem yapacaklarını açıkladı.

Toplum için büyük bir tehdit oluşturan başıboş sokak köpeği saldırıları sonucu ağır yaralanan, hayatını kaybeden insanları görmezden gelen Ankara Barosu avukatları yaptıkları açıklamada “Tüm engellemelere karşı TBMM’den ‘hayır’ oyu çıkana kadar, öldüren değil yaşatan çözümler üretilene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.