Ankamall'e elektrikli araçlar için şarj istasyonları kuruldu

Ankamall'e elektrikli araçlar için şarj istasyonları kuruldu
Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ankamall, elektrikli araç kullanıcıları için önemli bir adım attı. Yenimahalle'de yer alan alışveriş merkezine, çevre dostu yeşil şarj istasyonları kuruldu.

Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ankamall, elektrikli araç kullanıcıları için önemli bir adım attı. Polatlı Postası'ndan Kübra Açıkgöz'ün haberine göre, Yenimahalle'de yer alan alışveriş merkezine çevre dostu yeşil şarj istasyonları kuruldu. Yeni istasyonlar elektrikli araç sahiplerine yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikle araçlarını şarj etme imkanı sunuyor.

2-007.jpg

TÜRKİYE'DE YAYGINLAŞIYOR

Elektrikli araçlara olan ilginin hızla artması Türkiye genelinde şarj istasyonlarının sayısının çoğalmasına yol açtı. 2023 yılı başında Türkiye genelinde 1.719 olan şarj istasyonu sayısı, 2024 Ocak sonu itibarıyla 6.058'e, şarj noktası sayısı ise 13.160'a yükseldi.

Özellikle büyük şehirler ve ana yollar boyunca kurulan şarj istasyonları, elektrikli araçların günlük kullanımını daha pratik hale getiriyor. Bununla birlikte çevresel sürdürülebilirlik açısından da önemli bir adım olan yaygınlaşma, Türkiye'nin karbon emisyonlarını azaltma hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynuyor.

Diğer yandan yeşil şarj istasyonlarının sayısı da artıyor. 2024 Ocak sonu itibarıyla Türkiye genelinde 2.206 yeşil şarj istasyonu bulunuyor ve mevcut rakam toplam şarj istasyonlarının üçte birini aşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.