Altındağ'da kreş ücretlerine ağır zam: Vatandaş ne yapacak?

Altındağ'da kreş ücretlerine ağır zam: Vatandaş ne yapacak?
Vatandaşların özel kreşlere göre uygun fiyatı nedeniyle tercih ettiği kamuya ait kreşler araştırılmaya devam ediyor. Altındağ Belediyesi himayesindeki kreşlerde geçen sene 3 bin 200 lira olan aylık ücretin, bu sene 6 bin liradan başlaması bekleniyor.

Altındağ Belediyesi’ne bağlı 360 öğrenci kapasiteli 4 kreş ve gündüz bakımevinde ön kayıtlar 29 Haziran’da başladı. Kayıtların 9 Ağustos’a kadar süreceği belirtilirken; kreşlerin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 3 bin 200 lira olan ücretinin, bu yıl yüzde 90’a yakın zam ile 6 bin veya 6 bin 500 lira olacağı tahmin ediliyor.

3.jpg

GEÇEN YIL 3 BİN 200

Altındağ Belediyesi’ne bağlı toplam 360 öğrenci kapasiteli Güneşevler, Ali Ersoy, Aydınlıkevler ve Kuzey Ankara Kreşlerinde fiyatların kesinleşmesi için Belediye Meclisi kararı beklendiği öğrenildi. Fiyatların 6 bin lira olması durumunda gerçekleşen zam yüzde 88 olacak. 6 bin 500 lira olması durumunda ise zam oranı yüzde 103’e çıkacak.

4.jpg

KREŞ KAYIT BELGELERİ NELER?

Kreşlere kayıt için gerekli belgeler kayıt işlemlerinin başlamasıyla belli olacak. Kreş kayıtlarında belli başlı istenen belgeler ise nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh, fotoğraf, sağlık raporu ve aşı kartı oluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.